10 Aralık 2012 Pazartesi

Akademiden "YÖK ARTIK"



YÖK'ün tartışmaya açtığı yasa taslağına ilişkin çok sayıda üniversite ve STK görüş hazırlayıp toplantı yaparken, en kapsamlı toplantılardan birine, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi imza atacak. Çarşamba günü yapılacak toplantıya rektör yardımcılarından üniversite öğrencilerine geniş bir kitle yeni yasayı tartışacak.

YÖK'ün yasa taslağı çalışmaları son aşamaya yaklaşırken "Reform" adı verilen süreç, A.Ü'nde ele alınacak. Ankara, ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe, Mimar Sinan üniversitelerinin rektör yardımcılarının katılacağı toplantıda akademisyenler, yüksek lisans ve lisans öğrencileri ile idari personel yasa taslağına ilişkin konuşacak. Toplantıdan çıkacak görüşler, YÖK'e gönderilecek.


İTİRAZIMIZ VAR

Toplantı için yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:
"Üzerinde tüm toplumun mutabık olduğunu belirterek 'YÖK'ü kaldırıyoruz' söylemiyle sunduğu 'reformun' faili YÖK. Yasa taslağını kendi hazırladığı biçimiyle onayımıza sunduğu bir halkla ilişkiler kampanyası eşliğinde süreci yürütüyor. YÖK'e de hazırladığı reforma da kurmaya çalıştığı demokrasi vitrinine de itirazımız var. Yeni yükseköğretim yasası sürecinin tüm üniversite bileşenleriyle özgürce ve enine boyuna tartışılacağı etkinliğe akademik özgürlüğün güvence altına alındığı, bilimin evrensel değerlerinin hakim olduğu, YÖK'süz, TYÖK'süz, kamusal bir yükseköğretim sistemi isteyen herkes davetlidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder