19 Haziran 2013 Çarşamba

Sarısülük ailesi: Ethem'i vuran polis kaçabilir, tutuklayın


Kemal GÖKTAŞ
Gezi eylemleri sırasında Ankara Kızılay'da vurularak yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ailesi, Savcılığın yazısına rağmen ancak 11 günde ismi bildirilen çevik kuvvet polisi A.Ş'nin tutuklanmaya sevk edilmesi talebiyle savcılığa başvurdu. Dilekçede, Sarısülük'ün kafasından 9 mm çapında bir mermi çıktığı ve incelemeye alınan tabancanın da 9 mm. çapında mermi attığına dikkat çekilerek dosyada yer alan görüntüler, tanıkların ifadeleri ve bilirkişi raporuna göre tutuklama için gereken güçlü kanıtların yer aldığı belirtildi.
Avukat Kazım Bayraktar ile Eylem Hakverdi'nin imzasını taşıyan dilekçede, Savcılığın, görüntülerde Sarısülük'e doğru ateş ettiği görülen polis memurunun ismini 6 Haziran'da sormasından 11 gün sonra Emniyet'in polisin ismini ve kullandığı iddia edilen tabancayı savcılığa gönderdiği hatırlatıldı.



TABANCA, ÇIKAN MERMİNİN ÇAPIYLA UYUMLU

Dilekçede, önceki gün savcılığa teslim edilen ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen polis memuru A.Ş'nin zimmetli tabancasının 9x19 mm çapında Mega Cal marka olduğu vurgulandı. Tabancanın çapının 9 mm. olduğu ve Adli Tıp'taki ön otopsi raporuna göre Sarısülük'ün başından çıkan merminin de aynı çapta olduğu dikkat çekti. Tabanca ile birlikte 1 adet şarjör ve 5 adet MKE yapımı dolu fişeğin savcılığına teslim edildiği belirtildi.
Tutuklama kararı için kuvvetli kanıtların olduğu savunular dilekçede, bu kanıtlar şöyle sıralandı:

4 GÜÇLÜ KANIT

1- Olay yeri keşif tutanağından ve bilirkişi raporuna göre, şüpheli polisin ateş ettiği nokta ile Ethem'in vurulduğu nokta arasındaki mesafe 4,80 m.dir.  Rapora göre olay yerinde mermi sekme izine rastlanmamıştır.  Doğrudan atış söz konusudur.
2- Tanık anlatımları ile kamera görüntülerine göre,  olay yerinde sadece bir polis memuru ateşli silah kullanmıştır. Başka bir şahsın ya da polisin ateşli silah kullanmadığı anlaşılmaktadır.
3- Görüntüler ve tanık anlatımları birlikte değerlendirildiğinde polis memurunun önce kalkanını yere bıraktığı, tek başına ileri fırlayarak göstericilere tekme yumruk giriştiği, tabancasını çıkararak göstericilerin üzerine ve havaya ateş ederek geri kaçtığı, tam o sırada Ethem Sarısülük'ün vurularak yere düştüğü anlaşılmaktadır.
4- Otopsi tutanağında cesetten kısmen deforme görünümde gömlekli, üzerinde yiv ve set izleri belirgin, muhtemel 9 mm çapında bir adet ateşli silah mermi çekirdeği  çıkarıldığı belirtilmiştir.

"KAÇMA ŞÜPHESİ VAR"

Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre tutuklama koşullarının olayda olduğu belirtilen dilekçede "Güçlü kanıtların yanında; şüphelinin bugüne kadar kimliğini gizlemesi, bağlı olarak çalıştığı Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü  tarafından kimliğinin uzun süre bildirilmemiş olması saklanması veya kaçacağı şüphesini uyandıran somut olguların varlığını göstermektedir" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder