18 Haziran 2013 Salı

Ethem Sarısülük: İşte cinayetin delili!


 Kemal Göktaş


Gezi Parki eylemleri sırasında Ankara Kızılay'da başından vurularak yaşamını kaybeden Ethem Sarısülük'le ilgili soruşturmada çarpıcı bir gelişme yaşandı. Emniyet, görüntülerde Sarısülük'e ateş ettiği görülen çevik kuvvet polisinin ismini ve tabancasını Savcılığa gönderdi. Tabanca, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Sarısülük'ü vuran merminin o tabancadan ateşlendiği ortaya çıktığı takdirde görüntülerdeki polisin sorgulanacağı ifade edildi.




















Sarısülük, 1 Haziran'da Kızılay Meydanı'nda Yeni Karamürsel Mağazası'nın önünde başından yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Sarısülük 2 hafta süren yaşam savaşını geçen Cuma günü kaybetti. Otopside Sarısülük'ün ölümüne başından çıkan 9 mm. çapındaki bir merminin neden olduğu anlaşıldı. Sarısülük'ün vurulma anına ilişkin görüntülerde 
de bir de bir çevik kuvvet polisinin Sarısülük'ün üzerine doğru ateş ettiği görülüyordu. 
Olay yerinde yapılan savcılıkça yapılan keşifte de herhangi bir sekme izi olmadığı belirtilmişti. 


Ethem Sarısülük 4.8 metreden vuruldu.
 

TABANCA VE İSİM 

Savcılığın soruşturmanın başından bu yana Emniyet'ten görüntülerdeki polis memurunun ismini bildirmesine rağmen Emniyet bu ismi bildirmemişti. Sarısülük'ün hayatını kaybetmesinin ardından Savcılık kaynakları, Emniyet'ten çevik polisin adliyeye getirilmesi talimatını vereceğini belirtmişti. Ancak soruşturmada dün çarpıcı bir gelişme yaşandı. Polis memurunun ifadeye gelmesi beklenirken, Emniyet'in görüntülerdeki polisin tabancasını ve ismini savcılığa gönderdiği ortaya çıktı. Görüntülerdeki polisin tabancası, aile ve avukatların polis ve jandarma kriminal laboratuarlarında inceleme yapılmasına güvenmediklerini belirten dilekçeleri nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Burada yapılacak kriminal incelemede Sarısülük'ün ölümüne neden olan merminin bu tabancadan ateşlendiğinin anlaşılması durumunda polisin savcılığa gideceği belirtildi. 

"TABANCADAN ÖNCE SANIK GELMELİYDİ"

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, polis memurunun çoktan tutuklanmış olması gerektiğini belirterek "Tabancadan önce sanığın gelmesi gerekirdi. Savcılık önce kimliğini istedi ama bu bilgi gönderilmedi. Emniyet savcılığın talimatını yerine getirmekle yükümlü. Buna cevap vermiyor onun yerine tabancayı gönderiyorsa bu polisi korumaya yönelik kontrollü bir hareket tarzıdır. Gönderilen bu tabancının kime ait olduğunu bilmiyoruz. O tabancının sahibi polisin de teslim edilmesi gerekir. Emniyet hukuka ve yasaya aykırı bir tutum içinde. Bu durum delillerin karartılacağı şüphesi uyandırıyor" dedi.

4.8 METREDEN VURULMUŞ 

Bu arada savcılığın olay yerinde yaptığı keşfe katılan 2 jandarma bilirkişinin raporu tamamlandı. Görüntüler, tanık anlatımları ve olay yeri incelemeleri doğrultusunda hazırlanan raporda, Sarısülük ile ateş eden çevik kuvvet polisi arasında 4.8 metre mesafe olduğu ve herhangi bir sekme olmadığı belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder