10 Haziran 2013 Pazartesi

"Çapulcu" ailesi: Aynı aileden 13 kişi alındı, dayı elebaşı oldu!

BABA DIŞINDA HEPSİ "İÇERİDE"

Kemal GÖKTAŞ
Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmesini protesto amacıyla başlatılan, kısa sürede Türkiye geneline yayılan protestoların Ankara ayağında ilginç bir gözaltı olayı yaşandı. Polisin, Kızılay Meydanı'na yönelik sert müdahalesi sırasında Kızılay AVM'ye sığınan tiyatro sanatçısı ve Doğa Derneği üyesi Doruk Erdal, aynı gün Kızılay'da bulunan annesi, ağabeyi, halaları, dayısı, yengesi ve kuzenleri ile birlikte gözaltına alındı. Dernek üyesi iki yakınlarının da eklenmesiyle 13 kişi geceyi emniyette geçirdi. Aileden dışarıda sadece baba kalırken, gözaltında aileye, "Elebaşınız kim?" diye sorulduğu, Erdal'ın dayısının da ısrarlı sorulara, "benim" diye karşılık verdiği ortaya çıktı. Polis olduğunu belirten sivil giyimli bir kişinin yüzüne tekme attığını kaydeden Erdal ve yakınları suç duyurusunda bulunacak.


ANNENİN FERYADI

Hafta başında Ankara'da, bir anne ile oğulun birlikte gözaltına alındığı, annenin, gözaltına alınan oğlunu bırakmamak için gönüllü olarak gözaltına alınmayı kabul ettiği haberinin görüntüleri kamuoyuna yansımıştı.
Doruk Erdal'la birlikte gözaltına alınanların sadece annesiyle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, polisin alana gaz sıkması nedeniyle kaçarak Kızılay AVM'ye sığınan Erdal, aynı gün alana gelen ailesinin de bulunduğu AVM'de, gaz bulutunun dağılmasını beklerken polis operasyonuyla karşılaştı.

YİNE Mİ BURDASIN?

AVM'nin giriş ve çıkışlarını tutan polis, bir gün önce de kısa süreli yakalama işlemi yapıp, suça konu eylemi olmadığı için bıraktığı Erdal'ı tanıyarak, "Yine mi buradasın?" diyerek gözaltına aldı. Bu sırada Erdal'ın gözaltına alındığını öğrenen yakınları bu noktaya geldi ve itiraz etti. Polis, buradakilere de gözaltı işlemi yaptı. Son olarak AVM'den çıkan annesi Erdal'ın bekletildiği noktaya koşarak, gözaltına alınmasını engellemek istedi. Ancak bu sırada annesine de gözaltı işlemi yapıldı. Erdal, annesi, ağabeyi, iki halası, dayısı, yengesi, kız arkadaşı, kuzenleri, Doğa Derneği'nden bir yönetici ile eşi hep birlikte emniyete götürüldü ve burada sorgulandı.
Polisin, bu sırada ısrarla yönelttiği, "Elebaşınız kim?" sorusunun aileyi kast ederek sorulduğunu düşünen ve "Benim" diyen Erdal'ın dayısı, kaç kişisiniz?" sorusuna, "13" yanıtını verdi. Bunun üzerine bu isimleri isteyen polis, iddiaya göre, aile bireylerini de eylemi yönlendiren farklı isimleri vermesi konusunda zorladı.

YÜZÜNE TEKME ATILDI

Erdal ve ailenin bazı üyelerinin Adli Tıp raporu alarak suç duyurusunda bulunacağı bildirildi. Erdal ailesinin avukatları, Doruk Erdal'ın gözaltına alındıktan sonra sivil giyimli birinin yüzüne tekme attığını, annesine ve halalarına ise tacizkar sözler söylendiğini öne sürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder