22 Haziran 2013 Cumartesi

Ölümcül polis müdahalesine soruşturma bile açılmamış


Kemal GÖKTAŞ
 Gezi Parkı eylemleri sırasında Ankara'da başına gaz fişeği isabet eden ve ölümden dönen Dilan Dursun'un vurulmasıyla ilgili soruşturmanın açılmadığı, evrakların karakolda bekletildiği ve olay yeri incelemesinin avukatların başvurusu üzerine 5 gün sonra yapıldığı ortaya çıktı. Bu incelemede ise sadece yerdeki kurumuş kan izlerinden örnek alınabildi.
Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Dilan Dursun, geçen hafta Pazar günü Ankara'da polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ü anmak için Kızılay'da düzenlenen törene katıldı. Polisin müdahalesi nedeniyle Kolej yönüne doğru kaçan Dursun'un başına, Kurtuluş Parkı'nın karşısında gaz fişeği isabet etti. Tanıklar Dursun'a isabet eden gaz fişeğinin sadece 3-4 metreden ve hedef gözetilerek atıldığını belirtti. Kafatasında kırık ve çatlaklar oluşan Dursun, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Dursun, bir hafta boyunca kaldığı yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kazandı ve önceki gün gözlerini açarak anne ve babasına seslendi. Doktorlar, Dursun'un hayati tehlikeyi atlattığını belirtti.



SORUŞTURMA SKANDALI

Dursun'un hayati tehlikeyi atlatmasının ardından avukatları, var olduğunu düşündükleri soruşturmaya ilişkin bilgi almak amacıyla Ankara Adliyesi'ne gitti.
Ancak savcılıkta yapılan kısa araştırma sonunda Dursun'un başından ölüm tehlikesi yaratacak şekilde vurulmasıyla ilgili hiçbir soruşturma açılmadığı, bu tür soruşturmaları hemen açması gereken Müracaat Savcılığı'nın bile olayla ilgili bilgisinin olmadığı açığa çıktı.
Avukatlar, yaptıkları araştırmalar sonunda, sadece bir karakolda hastaneye kaldırılmasına ilişkin evrakların bulunduğu, bunların da savcılığa gönderilmediğini tespit etti. Avukatlar, bunun üzerine savcılığa başvurdu ve acil olarak olay yeri incelemesinin yapılmasını, soruşturmanın başlatılmasını talep etti. Avukatların tepkisi üzerine savcılığın talimatıyla olay yeri inceleme ekipleri Dursun'un vurulduğu yere geldi. Burada sadece kurumuş kan lekelerini bulan ekipler, kandan örnekler aldı.
Olayın üzerinden 5 gün geçmesi nedeniyle, Dursun'un vurulduğu yerde ne gaz kapsülleri ne de polisin o sırada nerede durduğunu gösterebilecek materyaller bulunabildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder