5 Ocak 2015 Pazartesi

Polis oldukları iddia edilen iki kişi okul basıp silah çekti, hizmetliyi dövdü, soruşturma faili meçhul


KEMAL GÖKTAŞ

Ankara'da eşi Yargıtay'da tetkik hakim olan bir öğrenci velisi, kendisine bakıp gülerek şarkı söyleyerek tacizde bulunduğunu iddia ettiği hizmetliyi, yanındaki iki kişi ile birlikte okuldaki odasında dövdü. Öğrenci velisi A.B ile birlikte hizmetliyi A.Ö'yü döven saldırganların silah çektiği kamera görüntülerine yansırken görgü tanıkları bu kişilerin polis olduğunu söylediklerini anlattı. Savcılık, aradan geçen 2 aya rağmen okul basan saldırganların kimliklerine ulaşamadı.



Çocuğu Elvankent Ağa Ceylan İlkokulu'nda okuyan A.B ve yanında iki erkek okula gelerek hizmetli A.Ö'yü darp etti. Bayılan A.Ö hastaneye götürülerek tedavi edildi. Okuldaki kamera görüntülerinde A.B ile yanındaki iki erkeğin okulun koridoruna girdikten sonra doğrudan A.Ö'nün olduğu odaya yöneldikleri ve oda içerisinden çıkan A.Ö'yle önce tartıştıkları, ardından yumruklaşmaya başladıkları görüldü. Araya girenlerin ayırmaya çalıştığı saldırı sırasında, A.B ile birlikte gelenlerden birinin silah çektiği ve daha sonra silahı beline taktığı da görüntülere yansıdı.

"Şarkı söyleyerek" taciz

Olayla ilgili ifadesi alınan A.B, A.Ö'nün yaklaşık 3 yıldır kendisini bakışlarıyla ve davranışlarıyla taciz ettiğini, birçok kez uyarmasına rağmen davranışlarına devam ettiğini söyledi. A.Ö'nün kendisini her gördüğünde "sırıtarak şarkı söylemeye başladığını" ileri süren A.B, durumu uzun süre hakim olan eşine anlatmadığını, ancak aynı hareketler devam edince anlatmaya karar verdiğini söyledi. Bunun ardından eşiyle birlikte okula gittiklerini, ancak A.Ö'nün, yanında eşi olmasına rağmen "uzun süre bakıp şarkı söylediğini" belirten A.B, eşinin de uyardığını ama sonucun değişmediğini, okul yönetiminin de kendilerine "Bu işi büyütürseniz laf olur, bu da sizin için ve okulumuz için iyi olmaz" dediğini anlattı. Son olarak 5 Kasım 2014'de , eşi işte olduğu için çocuğunu okula yalnız götürmek zorunda kaldığını ancak okul okul dışında, A.Ö'nün yine karşısına çıktığını ve gülerek şarkı söylemeye başladığını anlatan A.B, çok korktuğunu gören iki kişinin yanına gelerek kendisine yardım ettiğini ve ne olduğunu sorduklarını söyledi. A.B'nin iddiasına göre, tanımadığı bu iki adam, A.Ö ile konuşmak için kendisiyle birlikte okula geldi. Yine A.B'nin iddiasına göre, asıl amaçları hizmetli A.Ö ile konuşup davranışlarından vazgeçirmekti ama A.Ö'nün aynı davranışları sürdürmesi üzerine kavga çıktı.

"Ben polisim"

Olayla ilgili ifade veren tanıklar saldırganlardan birinin tabanca çektiğini anlatırken okulda rehberlik ve psikojik danışman olarak çalışan O.G, silahını çeken saldırganın "Ben polisim" dediğini ve ardından müdür yardımcısının odasının kapısını da tekmelediklerini anlattı. Olayla ilgili ifadesi alınan hakim M.P ise eşinin durumu anlatması üzerine A.Ö'yü müdür yardımcısının yanında uyardığını ancak sınıf öğretmeninin kendisine "A.Ö'nün saf biri olduğunu, hareketlerini bilinçsiz yapmış olabileceğini" söylediğini anlattı. Hakim M.P, olay günü de eşinin yeniden rahatsız edilince çok korktuğunu gören bazı kişilerin ona yardım ettiğini söyledi.
Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma halen sürüyor. Hakim eşi A.B ile birlikte okul basarak hizmetliyi döven ve silah çekip müdür yardımcısının odasının kapısını tekmeleyen saldırganların kimlikleri ise halen ortaya çıkarılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder