23 Ocak 2015 Cuma

Ali İsmail'in kafasına tekme atan polis tahliye istedi


KEMAL GÖKTAŞ

Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'deki Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülmesi davasında biri 10 yıl 10 ay, biri de 10 yıl hapis cezası alan iki sanık polis, kararı temyiz etmek için mahkemeye dilekçe verdi. Ali İsmail Korkmaz'ın kafasına tekme atan polis memuru Mevlüt Saldoğan, ayrıca tahliye talebinde de bulundu.


Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürelmesine ilişkin davada Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 13 yıl hapis cezası verilip cezası 10 yıl 10 ay hapse düşürülen Terörle Mücadele Şubesi polisi Mevlüt Saldoğan mahkemeye temyiz hakkını kullanmak için "süre tutum" dilekçesi verdi. Saldoğan'ın avukatı Mutlu Karayılan tarafından verilen dilekçede mahkemenin verdiği kararın "usul ve yasaya aykırı" olduğu savunularak "Kararın usul ve asastan obzulması talebiyle duruşma istemli olarak temyiz ediyoruz" denildi.

Tahliye istedi

Dilekçede ayrıntılı temyiz dilekçesinin mahkemenin gerekçeli kararı yazmasından sonra mahkemeye sunulacağı da belirtilerek bozma talebinin yanı sıra Saldoğan'ın da tahliyesine karar verilmesi istendi. Saldoğan aldığı 10 yıl 10 ay hapis cezasının 3'te 2'sini çekecek ve cezasının son 1 yılında da denetimli serbestlik tedbiriyle tahliye olabilecek. Bu durumda Saldoğan'ın cezaevinde yatacağı süre 6 yıl 3 aya düşecek. Saldoğan, kalan 4 yıl 2 ayı yattıktan sonra tahliye olacak.

"Yargıtay'da duruşma yapılsın"

Saldoğan'la aynı suçtan 10 yıl hapis cezası alan polis memuru Yalçın Akbulut da avukatı Selim Karakoyun aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçede kararın usul ve yasalara aykırı olduğu savunularak Yargıtay'da duruşma yapılarak temyiz talebinin görüşülmesi talep edildi.
Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin avukatları da kararı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmesi ve iyi hal indirimi yapılmaması talebiyle temyiz edeceklerini açıklamışlardı.

Gerekçeli karar bekleniyor

Mahkemenin verdiği kararın gerekçesi taraflara gönderildiğinde ayrıntılı temyiz dilekçeleri sunulacak. Bunun ardından dosya Yargıtay Başsavcılığı'na gönderilecek. Başsavcılığın temyiz talepleri ile ilgili görüşlerini bildireceği "tebliğnamenin" de taraflara tebliğ edilmesinin ardından dosya temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderilecek. Dairenin bozma kararı vermesi halinde mahkemede yeniden yargılama yapılacak. Onama kararı vermesi halinde ise zsanık polislere ve diğer sanıkları verilen cezalar kesinleşmiş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder