13 Ağustos 2014 Çarşamba

Zirve katliamı sanıklarına 'oy izni' verildiği ortaya çıktı


KEMAL GÖKTAŞ 
Zirve Yayınevi katliamı davasında tutuklu yargılanırken denetimli serbestlikle ev hapsine alınan sanıkların mahkemeden izin alarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak için dışarı çıktıkları ortaya çıktı.

 Oy izni
 İki sanık hakkında mahkemenin 8 Mart 2014'de "konutu terk etmemek" şeklinde adli kontrole tabii tutulmalarına ve bu kapsamda Denetimli Serbestlik Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre adli kontrol tedbirinin kelepçe takılmak suretiyle uygulanmasına karar verildiği hatırlatılan kararda, "Sanıkların cumhurbaşkanlığı seçimlerde oy kullanmalarına engel bir durum bulunmadığı anlaşılmakla, taleplerinin kabulüne karar verildiği" belirtildi.
Mahkeme, kararın, sanıkların oy kullanmasının sağlanması için Malatya Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu'na ivedi olarak gönderilmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca, sanıkların izin dahilinde hareket etmemeleri durumunda tutuklanacakları konusunda uyarılmaları için kararın Malatya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce elden tebliğ edilmesine de hükmetti. Mahkeme, bu amaçla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne yazı yazarak, sanıklara oy kullanmak üzere izin verildiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder