13 Ağustos 2014 Çarşamba

Ali İsmail Korkmaz davasında "ölüm nedeni darptan" diyen Adli Tıp raporu ve sanıkların net fotoğraflarına Milliyet ulaştı



KEMAL GÖKTAŞ Ankara

Fotoğraflar: http://www.milliyet.com.tr/gundem/iste-kamerayi-kapattiran--eli-coplu-sahis--1925209/son-dakika-gundem/SonDakikaGaleri/13.08.2014/1925209/default.htm?PAGE=1


Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında polislerin ve sivil kişilerin döverek öldürdüğü üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı rapor dosyaya girdi. Raporda, Korkmaz'ın ölüm nedeninin darptan kaynaklı bağlı beyin kanaması olduğu, ancak beyin kanamasını kalp rahatsızlığı nedeniyle kullandığı ilaçların hızlandırdığı belirtildi. Dosyaya giren TÜBİTAK raporunda ise Korkmaz'ın dövüldüğü yeri gören Beşik Otel kameralarını kapattıran "eli coplu şahsa" ait fotoğraflar ile sanıkların Ali İsmail Korkmaz'ı döverken çekilen ve gece olması nedeniyle flu olan görüntüler netleştirilerek elde edilen fotoğrafları da yer aldı.

Net kareler

Dosyaya giren TÜBİTAK raporunda Ali İsmail Korkmaz'ın dövülürken Harman Ekmek Fırını kamerasından çekilen ve jandarma tarafından kurtarılan görüntülere ilişkin analizler yapıldı. TÜBİTAK raporunun ekinde Beşik Otel'e girerek kameraları kapattıran ve raporda "eli coplu şahıs" olarak geçen, müdahillerin ise sanık polis memuru Hüseyin Engin olduğunu savunduğu kişinin fotoğrafları da yer aldı. Raporun ekinde ayrıca Korkmaz'ı döven kişilerin flu görüntüler içinden netleştirilmiş fotoğrafları da mahkemeye gönderildi. Bu kişilerin davada yargılanan sanıklar olup olmadığına ilişkin nihai kararı mahkeme verecek.

"Darba bağlı beyin kanaması"

Milliyet'in ulaştığı raporda 4'ü profesör, biri doçent ve ikisi uzman doktor olan 7 Adli Tıp üyesinin imzası bulunuyor. Raporda, mahkemeden gönderilen ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesinden yaklaşık 3 saat sonra 3 Haziran 2013 günü saat 03.00'da çekilen tomografi ile bir gün sonra saat 12.06'da çekilen tomografi görüntülerinin incelendiği belirtildi. Raporda, tomografi görüntülerine göre Korkmaz'ın beyninde oluşan hasarlara yer verilerek ölümünün darba bağlı beyin kanamasından meydana gelmiş olduğunu kesin biçimde tespit edildi. Rapor sanıkların dövdükleri kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı yönündeki savunmasını da büyük ölçüde zayıflattı. Adli Tıp raporunda ayrıca ölümün beyin kanamasından meydana geldiği, ilaçların ise hızlandırıcı etkisinden bahsedildi. Adli Tıp raporunun sanıkların hukuki durumuna etkisine ise davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.

Tedavisinde ilaçlar dikkate alınmamıştı

Korkmaz'ın daha önce kalp ameliyatı geçirdiği ve “comodin” isimli kan sulandırıcı ilaç kullandığı biliniyordu. Korkmaz’ın dövülmesinden sonra arkadaşları bu bilgiyi sağlık ekiplerine vermelerine rağmen tedavide bu hususun ilk etapta atlanmasının ölümünde etkili olduğu da belirtilmişti.
Eskişehir Başsavcılığı 4’ü polis, 4’ü sivil kişi 8 kişi hakkında açtığı davada sadece Korkmaz’ın başına tekme attığı görüntülenen Terörle Mücadele Polisi Mevlüt Saldoğan’ı “kasten öldürme” ile suçlamış ve müebbet hapis istemişti. Korkmaz’ı döven diğer sanıkların ise “öldürme suçuna yardım” ettikleri iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder