26 Ocak 2013 Cumartesi

IRKÇILIKTA SON NOKTA


ERMENİ CEMAATİNDE GÜVERCİN TEDİRGİNLİĞİ:
"MUSTAFA’YI, AHMET’İ ÖLDÜREN KATİL, HAGOP’U, HAÇADUR’U ÖLDÜREN KAHRAMAN"

Kemal GÖKTAŞ
Ermeni vatandaşlara yönelik cinayetlerle sarsılan Samatya'yla ilgili hazırlanan İnsan Hakları Derneği Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon'un raporunda sarsıcı bir bilgi yer aldı. Komisyon raporunda, Samatya'da saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden 85 yaşındaki Ermeni Sultan Aykar adına "Geberdi" yazan bir facebook profili oluşturulduğu belirtildi.
Samatya zanlısının robot resmi çizildi
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon, Samatya’da Ermeni yurttaşları hedef alan saldırılara ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, “Facebook’ta 22 Ocak’ta saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden Sultan Aykar’ın adını taşıyan, “Geberdi” logolu bir sayfa açıldığı ve 177 kişinin sayfaya “arkadaş” olarak kayıt olduğu belirlendi.

Sayfanın linkinden arkadaş olarak kaydolanların fotoğraflarına ve bilgilerine ulaşmak mümkün” denildi.
Sultan Aykar adına oluşturulan bu sayfada yer alan arkadaş listesinde bankacı,  güvenlik görevlisi, üniversite ve lise öğrencisi, stajyer öğretmen, serbest meslek sahibi gibi değişik çevrelerden insanlar olması dikkat çekiyor.

SAMATYA SALDIRILARI

Ermeni vatandaşların "Ermeni sözcüğü küfür olarak kullanılıyor" sözlerinin aktarıldığı raporda 28 Kasım 2012’den itibaren Ermenilere yönelik saldırılar şöyle sıralandı:
* 28 Kasım 2012’de Samatya’da, yalnız yaşayan 84 yaşındaki Turfanda Aşık evinde öldüresiye dövüldü. Aşık, kan kaybından can vermek üzereyken bulunurken, evin karıştırılmaması ve hiçbir şeyin çalınmaması dikkat çekti. Yaşlı kadın 2 hafta yoğun bakımda kalırken, bir gözünü kaybetti.
* 28 Aralık 2012’de Samatya’da yine yalnız yaşayan 87 yaşındaki Marissa Küçük evine girdiği sırada darp edilirken kesici aletle uğradığı saldırı sonucunda öldürüldü.
* 6 Ocak 2013’te yine yaşlı bir kadın kaçırılma tehdidi yaşadığını belirterek polise başvurdu.
* 22 Ocak 2013’te ise bir başka yaşlı Ermeni kadın evine girerken saldırıya uğradı, bir gözünü kaybetti.

"HAGOP'U ÖLDÜREN KAHRAMAN OLUYOR"

Raporda, İHD’nin Samatya’da yaşayan Ermeni yurttaşlarla yaptığı görüşmelere de yer verilirken,”Müslüman halkla ilişkilerinin çok iyi olduğunu, akraba gibi olduklarını, hiçbir düşmanlık görmediklerini” belirttikleri aktarıldı. Derinlemesine yapılan görüşmelerde Ermeni yurttaşların şunları söylediği anlatıldı:
“Yaşlılarımızı yalnız bırakmak istemiyoruz. Çok tedirginiz, çok korkuyoruz.”
“Ermeni sözcüğü küfür olarak kullanılmaya devam ettikçe, saldırı ve cinayetler de devam edecektir. Bugün 80’lik insanlar, yarın 30’luk, 40’lık insanlar. Bizim adımız küfür yerine kullanıldıkça bunların sonu gelmeyecek.”
“Bir kişi, bir Mustafa’yı, Osman’ı, Ahmet’i öldürürse katil olur, cezaevine girer ve orada da katil muamelesi görür. Ama bir kişi bir Hagop’u, bir Haçadur’u öldürürse kahraman olur, cezaevinde de kahraman muamelesi görür. Arada böyle bir fark var.”
“Bugün İstanbul’da Ermeni nüfusu, toplam nüfusun binde birinin altında. Ama Ermenilerin bir suça kurban gitme oranı, bunun tam tersine bu kadar yüksek.”
“Ben vatandaş olmak istiyorum. Devlet dairelerinde çalışmak istiyorum. Beni hâkim yapsınlar, savcı yapsınlar, vazgeçtim, çöpçü yapsınlar. Eşit vatandaş olayım yeter.”
“Bir tinerciyi bulup çıkaracaklar, işte suçluyu bulduk diyecekler. Sağ olsunlar, var olsunlar ama bu cinayet ve saldırıların ardındaki duygu ve dürtüleri açıklamayacak.”
“Malatya katliamından ağızları yandı, öldürülenlerin ne şekilde öldürüldüğü bir anda bütün kente yayıldı ve gizlenemedi. Aynı hataya düşmemek için Marissa Yaya’nın cesedinin ne şekilde bulunduğunu gizlemek istiyorlar.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder