21 Şubat 2013 Perşembe

TÜRKİYE KLASİĞİ: SAMSUN'DA SALDIRIYA UĞRAYANLAR ŞÜPHELİ OLDU



- SİNOP BARO BAŞKANI: "MHP'LİLERİ GÖRDÜM"

Kemal GÖKTAŞ
Sinop ve Samsun'da BDP'li milletvekillerine yönelik linç girişimine katıldıkları için gözaltına alınan 34 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Haklarında mala zarar, gasp, hürriyeti tahdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik gibi çok sayıda suç isnat edilebilecek olan şüphelilerin hakim karşısına bile çıkarılmadan serbest bırakılmaları dikkat çekti. Polis, Samsun'da saldırıya uğrayan binalardaki 36 kişiyi de "şüpheli" sıfatıyla gözaltına aldı.

Sinop'taki olaylardan sonra bir açıklama yapan Valilik, "Ani gelişen" protesto eylemlerine yaklaşık 800 kişinin katılmasına ve 16 kişinin yaralanmasına rağmen sadece 14 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı duyurulmuştu. Ancak bu 14 kişi savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Samsun'da da milletvekillerini kaldıkları otel çevresinde protesto eden, heyetin ziyaret etmeyi planladığı 78’liler Derneği’nin bulunduğu binadaki TKP, Halkevleri, EDP (Eşitlik ve Demokrasi Partisi) ve ÖDP'ye hasar veren 20 kişi emniyetteki sorgularının ardından, savcılığa bile çıkarılmadan serbest bırakıldı. Bunlardan çeşitli eylem ve gösterilerle ilgili olarak haklarında dava açılan ve ifade vermedikleri için arama kayıtları bulunan 3 kişi işlemlerin yapılmasının ardından serbest kaldı.

SALDIRIYA UĞRAYANLAR "ŞÜPHELİ"

Saldırgan gruptan sadece 20 kişi gözaltına alınırken Türkiye Komünist Partisi, 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, Halkevleri, Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin bulunduğu binadaki 36 kişi "mağdur şüpheli" sıfatıyla Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü ve ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Bu kişilerin binalarına yönelik saldırıda bulunanlara karşılık verdikleri için "şüpheli" oldukları belirtildi.

SİNOP BAROSU BAŞKANI: "MHP'LİLERİ GÖRDÜM"

Bu arada Sinop Baro Başkarı avukat Ali Galip Ergül, VATAN'a yaptığı açıklamada, olayların genellikle TV kanallarının yönlendirmesi ile çıktığını belirterek "Sinop'ta düşünceye karşı bir tavır oluşmaz. Ben uzun yıllardır baro başkanıyım. Bir takım kişiler kentin dışından gelmiş olabilir. Sonuçta bu milletvekillerinin geleceği basın yoluyla duyuruldu. Onlara karşı hareket içinde olan; tasvip etmediğimiz kişiler yakın bölgelerden getirildi. Aralarında Sinop'ta yaşayan bazı MHP'lilerin de olduğunu ben gördüm. Hatta AKP'ye mensup insanlardan da olduğu söyleniyor. Şoven duygular tahrik edilerek bunlar yapıldı. Sinop'ta 50-60 civarında Kürt yaşıyor. Bu güne kadar hiçbir sorun yaşanmadı. Sinop halkında şoven duygular yoktur. Geçmişte de bugün de yok. Bu kesinlikle provoke edilmiş bir olaydır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder