14 Şubat 2013 Perşembe

BDP, İMRALI SÜRECİNİ KARADENİZLİLERE ANLATACAK




- PROVOKASYON ENDİŞESİNE NEDEN OLAN GEZİ ÖNCESİ BDP’Lİ ÖNDER’DEN KARADENİZ’E MESAJ:
- "YÜREĞİMİZ ELİMİZDE SİZE GELİYORUZ"
- "SİTEMİNİZ OLURSA BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE"
- "YANIMIZA KORUMA ALMAYACAĞIZ"

Kemal GÖKTAŞ
BDP'nin ve sosyalist partilerin oluşturduğu çatı örgütü Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Karadeniz’ye yapacağı tanışma turu öncesi bazı grupların provokasyon yapacağı endişesi yaşanırken heyette yer alan BDP’li Sırrı Süreyya Önder, "Karadeniz halkının çıkarılmak istenen provokasyona alet olmayacağını düşünüyorum. Biz Karadeniz halkının yanına, yanımıza koruma bile almadan, sadece kalbimizi elimize alarak gidiyoruz” dedi.

HDK Yürütme Kurulu Üyeleri ve BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Levent Tüzel, Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder’in öncülüğündeki heyetin, 17 Şubat’ta başlayacağı Karadeniz gezisi öncesi bazı aşırı milliyetçi grupların yaptığı açıklamalar provokasyon kaygısına neden oldu.

"KORUMA ALMAYACAĞIZ"

BDP’li Önder, provokasyon girişimlerinin Karadeniz halkında bir karşılığı olmadığını belirterek, “Provokasyon çıkarmak isteyen ve sürecin barışa evrilmesini istemeyenlerin bir maniplasyonudur. Tepki göstereceklerine de inanmıyoruz. Biz yanımıza koruma almayacağız. Karadeniz halkının misafirperverliğine inanıyoruz. Düşman bir memlekete mi gidiyoruz ki koruma alalım” dedi. Bütün Türkiye’yi dolaşacaklarını anlatan Önder, "Karadeniz’den başlatmamız, Karadeniz halkının ferasetine olan güvencimizden. Hangi kapıyı çalsak, Karadeniz insanlarının civanmertliği ile misafirperverliğiyle karşılaşacağımızdan eminiz. Biz rahat rahat gideceğiz ve Karadeniz halkı da kendi şerefiyle bizi ağırlayacaktır. Onun için hiç bir çekincemiz yok" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ SİTEMİ DİNLERİZ"

İmralı görüşmeleriyle başlayan barış süresiyle ilgili Karadeniz halkına bilgi vereceklerini de anlatan Önder, “Orada yüreği yanan anaların, ocağına ateş düşen ailelerin daha fazla çoğalmaması, anaların evlatlarından sadece mektup beklemesi, kara haber beklememesinin halklar nezdinde anlaşılır olmasını sağlamak için gidiyoruz. Karadeniz halkı bu tür düşmanlıklarla anılmayı hak etmeyen bir halktır. Her türlü sitemi büyük bir tevekkülle karşılayacağız. Sitemleri olursa da başımız gözümüz üzerinedir” dedi.

"TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYACAĞIZ"

HDK’yı halka tanıtmak için yola çıktıklarını söyleyen Önder, tüm Türkiye’yi kucaklayacak yeni bir muhalefet dalgası başlatacaklarını belirterek "Halk esas muhalefeti görecek. Üretken, yapıcı, çözücü, itiraz edici muhalefeti görecek. Meclis’te Trabzon’a yapılan HES’lerden çay üreticisine, sel felaketinden fındığın içine düşürüldüğü duruma, tütüne uygulanan kotanın yarattığı tahribattan taşeronlaşmaya, balıkçının sorunlarına dair faaliyetlerimiz toplam yasama faaliyetlerimizin yarısından fazlasını oluşturuyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder