3 Ekim 2014 Cuma

Bir bayram kutlaması ve "içerdekilerin" dışarıdakilere raporu


Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'nden Gökhan Gündüz tarafından gönderilmiş bir bayram kutlaması ve ekinde Eylül ayı hak ihlalleri raporunu aldım. Sadece ben okuyayım diye yazılmadığına göre, en azından burada paylaşmak istedim.


Merhaba
Eylül ayında Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'nde yaşatılan, uğradığımız hak ihlallerinin raporunu paylaşıyoruz sizinle...

Önümüz bayram fakat cehenneme çevrilmeye çalışılan bir hayatın içindeyiz. Buna rağmen umutluyuz çünkü yarını bugünden kurmanın mücadelesini veriyoruz.
Tüm dünyanın bayram yeri olacağı günlere olan inancımızla Milliyet emekçilerinin ve halkımızın Kurban Bayramını kutluyoruz.
Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.
Sevgi ve selamlarımızla...
Kırıkkale F Tipi Hapishanesi
Özgür Tutsaklar

KIRIKKALE F TİPİ CEZAEVİ EYLÜL AYI HAK İHLALLERİ

1- Haftada 10 saat olan sohbet etme hakkımız kullandırılmıyor; 6 saat ile sınırlandırılıyor.

2- Arama, açık görüş, bayram vb nedenlerle sohbet hakkımız gasp ediliyor. 23 Eylül 2014 tarihinde yapılan arama nedeniyle aynı gün yapılacak sohbet hakkımız gasp edildi. Daha sonra telafisi de yaptırılmadı.

3- 19 Eylül 2014 tarihinde hücrelere baskın arama yapıldı. Buna karşı çıkıp gerekçesini sorduğumuzda 'Bizi bilmiyor musunuz, arada geliriz, öylesine geldik, müdür gidin dedi geldi' cevapları gerekçe olarak verildi. 3 gün sonra da genel arama yapıldı.

4- Su kesintileri savcının 'dezelecek' demesine rağmen Eylül ayında da devam etmiştir. Günlük 20.5 saat su kesintisi yapıldı. Sabapları İnfaz Hakimliği kararıyla verilen yarım saat sıcak su hakkımız gasp edildi.

5- İçme suyunu kantinden almaya zorlanıyoruz. Temiz ve ucuz su talebimiz karşılanmıyor.

6 - 2 - 4 Eylül 2014 tarihlerinde Emrah Yayla'nın revir dilekçeleri olduğu halde revire çıkarılmadı. Aynı tarihlerde Erkin Kocaman'ın dilekçe ile yazdırdığı ilaçlar da getirilmedi.

7- Ercan Güllü rahatsızlığı nedeniyle 1 y önce hapishane doktorunun hastanaye sevk istemesine rağmen götürülmedi.

8- Yeni nevresim taleplerimiz karşılanmıyor, yerine kullanılmış nevresimler verilmek isteniyor.

9- İletişim, ziyaret cezaları ara verilmeden uygulanıyor. Telefon görüşü, ziyaret gibi temel haklar yasada dahi olmamasına rağmen keyfi olarak aylarca yaptırılmıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder