28 Kasım 2012 Çarşamba

MİT Müsteşarı HSYK binasına gitmiş!


Kemal GÖKTAŞ
MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın geçen hafta HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) binasına yaptığı ziyarette, aynı zamanda kurulun başkanı da olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştüğü ortaya çıktı.
Demokrat Yargı Derneği Genel Sekreteri ve Küçükçekmece hakimi Kemal Şahin'in bir meslektaşının anlatımı üzerinden gündeme getirdiği "MİT Müsteşarı HSYK'yı ziyaret etti. HSYK'ya gelen bir hakim, MİT Müsteşarının çıkışı gerekçe gösterilerek polis tarafından içeri sokulmadı ve kapıda bekletildi" iddiasına ilişkin olarak HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici önceki gün VATAN'a yaptığı açıklamada iddiayı yalanlamış ve "Yüzde 1000 gelmedi" demişti.
Ancak Hamsici, dün VATAN'a yaptığı açıklamada, konuyu araştırdığını ve MİT Müsteşarı Fidan'ın Adalet Bakanı Ergin'le, kurul binasında olan ofisinde görüştüğünü söyledi. HSYK tetkik hakimi Mustafa Arslan da hakim ve savcıların intranet üzerindeki yazışma grubunda, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na ait bir binayı kullandığına dikkat çekerek MİT Müsteşarının da aynı zamanda HSYK Başkanı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le görüştüğünü açıkladı. Arslan, şunları kaydetti:

TABELADA ADIMIZ VAR AMA...
"Şu an HSYK ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne ait birimlerinin ve görevlilerinin bulunduğu (yakın süreye kadar bakanlığa ait başka birimlerde bulunuyordu) bina her ne kadar tabelasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yazısı yazsa da Adalet Bakanlığına ait bir bina olup bunun sonucu olarak da binanın güvenliği tamamen Adalet Bakanlığının yetki ve sorumluluğundadır.

23 KASIM'DA GÖRÜŞTÜLER
Yaşanan nahoş olaya gelecek olursak, görevlilerden aldığımız bilgilere göre, 23.11.2012 günü öğleden sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan Kurulun bulunduğu bina da Adalet Bakanı aynı zamanda HSYK Başkanı olan Sadullah Ergin’i kendisine tahsis edilen 'Bakan odası'nda ziyarete geliyor ve sadece Sayın Ergin’le görüştükten sonra çıkmak üzere iken ve bir meslektaşımız binaya girmek üzereyken, binanın girişinde görevli bir polis memuru tarafından durduruluyor ve meslektaşımız MİT Müsteşarı çıktıktan sonra binaya giriş yapıyor.
Binanın güvenliğinden sorumlu Adalet Bakanlığı yetkilileriyle görüşülerek yanlış yapan görevliyle ilgili gerekenin en kısa sürede yapılması ve diğer görevlilerin de özellikle Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarına karşı davranışlarında uyarılması ve eğitim verilmesi talep edilmiştir. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder