8 Kasım 2012 Perşembe

AÇLIK GREVİNDE MORAL BOZAN GELİŞME


KOSTER YİNE BOZUK

Kemal GÖKTAŞ
PKK ve KCK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 58. gününe giren açlık grevi devam ederken, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın avukatlarının görüşme talebinin önceki gün yine "koster bozuk" gerekçesiyle reddedildiği ortaya çıktı.
Süresiz dönüşümsüz açlık grevi ile ilgili Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında anadilde savunmaya ilişkin adım atılması ve toplantıdan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar umut yaratmıştı. BDP'lilerin de olumlu bulduğu bu açıklamalar, Öcalan'la avukatlarının görüşeceği beklentisine yol açtı. Ancak Öcalan'ın avukatlığını yapan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Arınç'ın açıklamasınodan bir gün sonra yani Salı günü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Öcalan'la görüşmek istediklerini bildirdi. Ancak Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı aynı gün, avukatları adaya götürecek olan kosterin bozuk olduğu gerekçesiyle görüşmeye izin vermedi. Başsavcılığın "koster bozuk" gerekçesini 131. kez reddettiği belirtildi.
Açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülerin en önemli taleplerinden olan anadilde savunma hakkı konusunda hükümetin hareket geçmesinden sonra Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması, açlık grevinin kritik talebi olarak kalkmıştı. Tutuklu ve hükümlü aileleri, Öcalan'la avukatlarının görüşmesi halinde, Öcalan'ın açlık grevinin sonlandırılmasına yönelik bir çağrı yapacağını savunuyor.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Bursa'dan gelen bu habere rağmen, Adalet Bakanlığı ile BDP arasındaki temasların sürmesi dikkat çekti. Adalet Bakanlığı yetkilileri, açlık grevlerinin bitirilmesine yönelik görüşmelerin sürdürüldüğünü, sonuç alıcı adımların atılabilmesine yönelik çabaların sürdüğünü kaydetti.

ÖCALAN'LA GÖRÜŞME İDDİASINA YALANLAMA YOK
Bu arada Öcalan'ın geçen hafta, İmralı'da bazı devlet yetkilileriyle bir görüşme yaptığı iddia edildi. Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Öcalan'la yapılan görüşmede açlık grevi gündeme gelmedi. Bu önemli iddiaya Adalet Bakanlığı, MİT ya da başka bir resmi makamdan yalanlama gelmemesi dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder