15 Haziran 2014 Pazar

Hayati rahatsızlığı olan hakimin tayinini yapmadılar



KEMAL GÖKTAŞ

HSYK'nın (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) 2 bin 500'ü aşkın hakim ve savcının görev yerini değiştiren yaz kararnamesinin siyasi yankıları sürerken, hayati önemde hastalığı bulunan eşinin tedavisi için büyükşehire atanma talepleri reddedilen savcı isyan etti.

Afyon Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu, hakim ve savcıların internet sitesi adalet.org'a yayınladığı yazısında
Afyon hakimi olan eşi Selma Çamoğlu'nun crohn rahatsızlığı olduğunu belirterek "HSYK'ya sunmuş olduğumuz raporlarda hayati önemi haiz hastalık olduğu tedavi ile iyileşmediği, kronik olarak sürekli tedavisi gerektiği belirtilmektedir. Mart 2014 tarihinde de yeni tarihli raporu HSYK'ya sunmuştuk" dedi. Afyon'un sağlık açısından büyük illere göre çok gelişmiş bir şehir olmadığını ifade eden Çamoğlu, eşinin tedavisinin sağlık açısından gelişmiş illerde yapılması gerektiğini, ayrıca eşinin annesinin yatalak hasta olduğunu ve eşinden başka bakacak kimsesinin de olmadığını anlattı.

Yakınlarına verin talebi de kabul edilmeli

HSYK'ya "İzmir'e vermiyorsanız yakınlarına verin" dediklerini ama kabul edilmediğini ifade eden Çamoğlu, "tüm terfilerimiz mümtaz, hakkımızda düzenlenen 'gelişme gerekir' şeklindeki performansı değerlendirme fişleri dare Mahkemelerince iptal edildi" dedi.
Ailesi için kendisini feda edebileceğini anlatan Çamoğlu "İnsan sağlığından daha önemli bir şey var mı? Hepimiz bu fani dünyada, o makamlarda geçiciyiz. 2009 yılında Başsavcılığa layık görülen ben ne değişti de normal insanca, makul taleplerimize bile karşılık bulamıyoruz?" sözleriyle isyanını dile getirdi.

"Bakmakla yükümlü değilmiş"

2012 yılında yaz kararnamesinde Nazilli'den tayini çıkan tüm hakim ve savcıların istedikleri yerlere gittiğini, bir tek kendisi ve eşinin istedikleri yerler dışında Afyon'a atandıklarını anlatan Çamoğlu "Bizim suçumuz ne? Neden bizlerle özel uğraşılıyor? 2010 yılında yeni HSYK oluşur oluşmaz, eşimin önceki rahatsızlığı nüksetti, eşimi İzmir'e hastaneye götürecem, sevke refakat yazıldı. HSYK 1. Dairesi eşimin bakmakla yükümlü olduğum kişi olmadığını söyleyerek refakat iznimi kabul etmedi. Diyarbakır Başsavcısı Ramazan Solmaz gelen yazıya şahittir. O zaman Muş Başsavcısı olan Feridun Süzer'i aradım, 'eşim bakmakla yükümlü değil diye yazı geldi' dedim. Savcı bey 'öyle şey mi olur, şu an burada eşi refakati ile izinli olan meslektaşlarımız var' dedi. Afyon'da da eş refakati ile giden meslektaşlarımız oldu" dedi.
Çamoğlu'na çok sayıda hakim ve savcı yazdıkları mesajlarla destek verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder