25 Mayıs 2013 Cumartesi

Savcıdan HSYK'ya: 'Adalet duygusunu nerede kaybettiniz?'



Kemal GÖKTAŞ

Kilis Savcısı olarak görev yaparken hakim-savcı maaşlarının eksik ödendiği gerekçesiyle açtığı davalar yüzünden Hınıs'a sürülen Mustafa Seymen, atamaya ilişkin yeniden inceleme talebi reddedilince HSYK'ya ağır ifadelerin olduğu bir dilekçe verdi.
Hakim ve savcı maaşlarının Başbakanlık Müsteşarı maaşına endeksli olduğunu ve yanlış hesap yüzünden eksik maaş aldıklarını belirten Seymen, bu durumun düzeltilmesi için bir dizi dava açtı. Kilis Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada mahkeme, Başbakanlıktan müsteşara “mali haklar kapsamında” toplam maaşını sordu. Ancak, Başbakanlık maaşı açıklamadı.
Mahkeme bu defa müsteşara kamu kurum ve kuruluşlarından hangi ad altında ve hangi sebeple para yatırıldığının tespit edilmesine karar verdi. Ancak mahkeme sonra bu kararından vazgeçti. Seymen, devreye Başbakanlık Baş Hukuk Müşaviri’nin girdiğini öne sürerek Müşavir hakkında suç duyurusu yaptı ancak sonuç alamadı. HSYK ise Seymen hakkında disiplin soruşturmasında cezaya yer olmadığına karar verdi, ancak kararname ile Seymen'i Hınıs'a sürdü.

NEREDE KAYBETTİNİZ?

Atama kararına karşı yeniden değerlendirme yapılması talebi reddedilen Seymen, HSYK Genel Kurulu'na başvurdu. Seymen başvuru dilekçesinde maaş artışı için açtığı dava ve Başbakanlık Baş Hukuk Müşaviri hakkındaki suç duyusunu olduğunu vurgulayan Seymen şöyle yazdı:
"İmam-ı Buhari Hazretlerinin bugüne aksettirdiği 'mazlumun bedduasından sakınınız, çünkü onun duası ile Allah arasında perde yoktur' hadisi, benim zayıf değil, güçlü olduğumu ortaya koyan bir durumu göstermektedir. Mazlumum, çünkü iki yıl önce çocuklarımın yakını olan bir bölgeye atanmamı istediğimde isteğimi ciddiye bile almadınız. Mazlumum, çünkü yaşları itibarı ile artık bana ihtiyaçları olan anneme ve babama yakın bir bölgeye atanmayı talep ettiğimde düşünmediniz bile. Sizlerdeki vicdan muhasebesini çok merak ediyorum, hakikaten hiç vicdanınız sızlamıyor mu? İçinizdeki adalet duygusunu nerede kaybettiniz? Dilerim vicdanlarınız rahat birer yastık olur uykularınıza.

"AİHM'E UYUN"

Hakim ve savcılardan AİHM içtihatları doğrultusunda kararlar vermesini istiyorsunuz. Seminerler düzenleyip Strazburg’a ziyaretler düzenliyorsunuz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde belirtildiği gibi özel hayatıma ve aile hayatıma saygı gösterecek şekilde atama yapılmasını talep ediyorum. Beni göz göre göre adaletsizliğe uğratan her kim olursa her iki dünyada adalete muhtaç olsun diye diliyorum.

"GÖNÜL KIRGINLIĞIM AĞIR VE BÜYÜK YÜK OLACAK"

Şekil ve muhtevası itibarı ile pek alışılmış olmasa da izah etmeye çalıştığım hususlar, yaşadıklarımın ve düşüncelerimin kırıntılarıdır aslında. Gönül kırgınlığım çok daha ağır ve büyük bir yük olacaktır vicdanlarınızda. Atamamın iptalini ve müsait bir ilçeye tayinimin yapılmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder