28 Mayıs 2013 Salı

Kararnameyle sürülen savcının ölümünde HSYK'ya ağır suçlama



Kemal GÖKTAŞ
Yargıçlar Sendikası, son kararname ile tenzil edilerek Beykoz'dan Gebze Savcılığına atanan Faruk Yıldırım Ermarak'ın kalp krizi geçirerek vefat etmesi ile ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Sendika, Ermarak'ın hakim olan eşinin verdiği bir karar nedeniyle sürüldüğünü ve bu sürgünü kaldırmayan Ermerak'ın kalp krizi geçirdiğini belirterek HSYK'yı ağır bir dille suçladı.


HAKİMİN EŞİNİN VERDİĞİ KARAR
Yargıçlar Sendikası'ndan yapılan açıklamada HSYK'nın 30 Nisan'daki kararnamesiyle Beykoz Savcılığından Gebze Savcılığına atanan Faruk Yıldırım Ermerak'ın geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşama veda ettiği belirtilerek şöyle denildi:
"Eşi İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi yargıcı Pervin Gök Ermerak gördüğü davada gündeme getirilen ihtiyati tedbir talebini reddetmesi üzerine talep sahibi ve her zaman cemaate yakınlığını ifade eden bir avukatın 'sürdürürüm' şeklindeki tehditlerinden sonra yasal hiçbir gerekçe olmamasına karşın kararnameye alınacağı bildirilmiş fakat, konunun yargı çevrelerinde dillendirilmesinden sonra kararnameye konulmamıştır.

KALDIRAMADI

Ancak HSYK, Yargıç Ermerak'ı tayin edememenin acısını, yine haklı ve yasal hiçbir sebebi olmadığı halde meslektaşımız Faruk Yıldırım Ermerak'ın emeğini, kıdemini, çalışmalarını, o pek kutsal saydıkları aile birliğini görmezden gelerek çıkarmış ve kendisini eşiyle birleştirerek Anadolu adliyesi yerine tenzil ile Beykoz Savcılığından Gebze Savcılığına tayin etmiştir. Elbet bu haksız, merhametsiz ve yenilmişliğin tatmini saikli HSYK tasarufu kabul edilebilir değildir. Faruk Yıldırım Ermerak emeğinin değersizleştirilmesi, kendisinin itibarsızlaştırılması amaçlı bu haksız, hukuksuz ve merhametsiz saldırıyı kaldıramamış, bu üzüntüsünü defalarda dile getirmiş ve nihayetinde bu ağır yük nedeniyle kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir.

"HSYK'NIN KATKISI YOKTUR DENİLEMEZ"

Bu haksız, hukuksuz ve merhametsiz tasarrufun sahibi HSYK'nın tasarrufun mağduru meslektaşımızın yaşamını kaybetmesinde hiçbir katkısı yoktur denilemez. Aksi hal Cumhuriyet Savcılarının da bir insan olduğunu, onların da bir gururları, duyguları olduğunun inkarıdır."
"Yargı şehidi"nin sadece vurularak olunmadığı dile getirilen açıklamada "Haksız, hukuksuz tasarruflar da insanların yaşamına mal oluyor. Yargıçlar Sendikası sonuçları vahim HSYK tasarruflarının takipçisi olacaktır" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder