9 Mayıs 2013 Perşembe

"CHP'NİN SÜRECE KARŞI OLMASININ ARKASINDA AVRUPA VAR"



Kemal GÖKTAŞ
PKK'nın silahlı unsurlarını Türkiye dışına çekmeye başlamasıyla birlikte süreci provoke edecek dış güçlerin varlığının BDP tarafından yüksek sesle dile getirilmesi dikkat çekiyor. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın sürecin yabancı güçlerce provoke edilme riskinden bahsetmesinin ardından BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.
Zozani, VATAN'a yaptığı açıklamada, içinde 30 civarında CHP'linin de olduğu 111 kanaat önderi ve aydının sürece destek anlamına gelen açıklamaları ve bu açıklamada ileri sürülen duruşlarını önemsediği belirterek "Ancak CHP'nin tutumunu ayrıca irdelemekte fayda var. CHP, Orta Avrupa ülkelerinin bu soruna çözüm bulunmasının engellenmesi politikasına teslim olmuş durumda. Gelişmeler, CHP'nin kendini böyle bir zorunluluk içinde hissettiği izlenimi veriyor. CHP'deki iktidarın el değiştirmesinin arkasında da bu güçlerin olduğu söylenmişti. Uluslararası güçlerin CHP'yi bu politikaya zorladığını düşünüyorum" dedi.



PARİS SUİKASTİ

Orta Avrupa ülkelerinden kastınız nedir sorusuna "Ülke ismi vermeyeyim" diyen Zozani "Bu sürecin başında Paris'te 3 kadın siyasetçinin, ki bunlardan biri barış sürecinin içinde yer alan bir isimdi, katledilmiş olması hiç tesadüf değildi.
Şurası açık ki, o katliamın bir tek nedeni var. Bu süreci sabote etmek istediler. Bu nedenle yapıldı. Aynı adreslerde sürecin tıkanması, önünü kesecek hamleler ve girişimler söz konusu. CHP de bu politikalara teşne olmuş durumdadır. Bu süreci tıkaması ve bu sürecede karşı tutum almış olması bu polikitalarla bağlantılıdır" dedi.

"MUAMMA DEĞİL"

Eşbaşkan Selahattin Demirtaş'ın çekilme sırasında uluslararası bir provokasyon ihtimalinden söz etmesinin arkasında da bu ülkelerin yer alıp almadığı sorusuna "İsim telafuz etmek durumunda değiliz. Türkiye'nin Kürt sorununu barışçıl çözümünü istemeyen güçlerin varlığı muamma değildir. Bu sorunu kendi iç dinameklerimizle çözersek Türkiye Kürtlerle tarihi ittifakını, toplumsal sözleşmesini yenileyebilirse Ortadoğu'daki bütün gelişmelere öncülük eden bir pozisyona gelmiş olacak. Bunu arzu etmeyenlerin varlığı söz konusu" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder