24 Temmuz 2013 Çarşamba

Eskişehir'de tanıklar 4 kişiyi dayakçılara "benzetti"


Gezi olayları sırasında Eskişehir'de aralarında sivil polislerin de olduğu iddia edilen kişilerin sopalarla dövdüğü üniversiteli Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünde, şüpheli 6 polis memuru teşhis için jandarmaya götürülerek tanıklara gösterildi. Teşhise katılan 2 tanık, kendilerine gösterilen 4 kişiyi Korkmaz'ı döven 8-10 kişilik grup içindeki kişilere benzettiklerini söyledi.
Gezi Parkı eylemlerine destek için Eskişehir’de düzenlenen gösteride, polisin sıktığı biber gazından kaçarken ara sokakta Korkmaz’ı sopalarla döverek ölümüne neden olan sivil giyimli kişilerin saptanması için tanık teşhisi yaptırıldı. Korkmaz’ı sopalarla döven kişiler oldukları iddiasıyla 6 polis teşhis için İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi.



6 TANIK 6 POLİSİ TEŞHİS ETMEYE ÇALIŞTI

Avukatların da bulunduğu teşhis işleminin tamamlanmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı’ndan çıkan tanıklar yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.
Edinilen bilgiye göre, 6 tanıktan 3'ü Ali İsmail Korkmaz'ı döverken gördüğünü söyleyen tanıklardan oluşuyordu. Bir kişi ise Korkmaz'ı dövülürken gördüğünü söyledi ama belirttiği saatle Korkmaz'ın dövüldüğü saat uyuşmadığı için bu tanığın gördüğü kişinin Korkmaz olup olmadığı konusunda şüphe oluştu.
Jandarma, teşhise katılan tanıklardan ayrı ayrı, dayak atan kişilerin eşgal tariflerini aldı. Daha sonra 6 tanık, sivil giyimli polisler ve yine sivil kıyafet giydirilen 16 jandarmayla birlikte odaya alındı. Tanıklar, karşılarındaki 22 kişi içinden göstericileri döven kişileri teşhis etmeye çalıştı.
Tanıklardan 4'ü kendilerine gösterilenlerin hiçbirini tanıyamazken 2 tanık toplam 4 kişiyi Ali İsmail Korkmaz'ı döven grubun içinde olan kişilere benzettiklerini, ancak yüzde yüz emin olamadıklarını söyledi. Bu tanıkların göstericileri döven kişilere benzettikleri kişilerin polis mi olduğu, yoksa polislerin yanında teşhise figüran olarak katılan jandarmalar mı olduğu ise henüz belli olmadı. Bu bilgi jandarmanın hazırlayacağı tutanağı savcılığa göndermesinden sonra netleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder