12 Temmuz 2013 Cuma

Ali İsmail'in öldürülmesine büyük karartma

 

ALİ İSMAİL'İ ÖLÜMÜNE DÖVEN GRUPTAN BİRİ DİĞERİNE "İYİ STRES ATTIK" DEMİŞ

1- GÖRÜNTÜLERDE SİVİL POLİS VE ONLARLA BİRLİKTE HAREKET EDEN BAZI KİŞİLERİN ARA SOKAKLARDA PUSU KURARAK GÖSTERİCİLERİ COP VE BEYZBOL SOPALARIYLA DÖVDÜĞÜ BİLİRKİŞİ RAPORUYLA ORTAYA KONULDU. ANCAK KORKMAZ'IN DÖVÜLDÜĞÜ YERE YAKIN YERDEKİ BİR HIRDAVATÇI VE BİR FIRININ GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNİN KAYDEDİLDİĞİ DİSKLER BOŞ ÇIKTI. OLAY YERİ YAKININDAKİ OTELİN GÖRÜNTÜLERİNDE İSE 18-20 DAKİKALIK SİLİNME VAR.

2- AMELİYATTAN ÇIKAN BEYİN KAFA TASI PARÇASININ "TIBBİ ATIK" DİYE ATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kemal GÖKTAŞ
Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında dövüldüğü için hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesiyle ilgili savcılık soruşturmasında hazırlanan bilirkişi raporunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

COP VE BEYZBOL SOPALARIYLA

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencisi Korkmaz'ın 2 Haziran'da öldürülmesiyle ilgili olarak Savcılığın talimatıyla yapılan bilirkişi incelemesinde Korkmaz'ın dövüldüğü bölgeyi gören civardaki işyerlerinin kamera görüntülerinin büyük ölçüde silinmiş olduğu ortaya çıktı. Silinmeyen görüntülerde başka göstericilerin ellerinde cop ve sopa bulunan kişilerce dövüldüğü görülürken Korkmaz'ın dövüldüğü anlarda bu görüntülerin içinde de silinmeler olduğu anlaşıldı.
40 ayrı işyerinin güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen bilirkişi İbrahim Halil Tokur, bunların 29'unda herhangi bir darp olayının olmadığı, polis ve eylemciler arasında kaçışmalar, biber gazı ile müdahaleler ve ara sokaklara kaçışmalar gibi görüntülerin olduğunu belirledi. Bilirkişi raporunda bunun dışında kalan Beşik Otel, Numune Simit Fırını, Narin Kardeşler, Denizbank, Abaklı Ticaret, Elegan Otel, Öztürk Telefon ve Hilmi Usta Camii güvenlik kameralarında ise çok sayıda darp olayını tespit etti. Bilirkişi raporunda bu kameralardaki görüntülerle ilgili olarak şöyle denildi:
"Sivil polis olduğu sanılan veya polisin yanında yer alan gaz maskeli, ellerinde jop, beyzbol sopası veya beyzbol sopasına benzer sopa bulunan bir grubun Beşik Otel kameralarına yansıdığı" belirtildi. Ancak aynı otelin kameralarının 00.00'da başladığı, 00.16'da bittiği, sonraki kaydın ise 00.17'de başladığı ve arada 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunmadığının görüldüğü belirtildi. Elleri sopalı grubun saat 00.15 sıralarında sokak içerisinde bulunun bir grup eylemciyi sopalarla vurdukları ve elinde sopa olan bir şahsın eylemcinin önünü kestiği sopayla vurduğu, bunu gören diğer arkadaşlarının 00.16.08'de geleerk beraber sopalarla vurdukları, yine Beşik Otelin güvenlik kamerasına göre elinde gaz maskesi ve cop bulunan bir şahsın otelin içine girdiği, ellerinde sopa bulunan şahısların yine gaz maskeleri ve ellerinde sopalar ile yukarıda belirtilen güvenlik kamelarında grubun ellerinde sopalar ile gezindikleri, Denizbank güvenlik kameralarında yine ellerinde sopalar bulunun grubun 01.11 ila 01.32 arasında gezindikleri görülmüştür."

KİMLİKLERİ BELİRLENEMİYOR

Görüntülerde bu grubun gece 02.00 civarına kadar görüldükleri belirtildi. Raporda, "Ali İsmail korkmaz'ı vuranların kamera görüntüsünün çözünürlüğünün düşük olması, olayın yaşandığı zamanın karanlık olması ve olayların yaşandığı yere uzak olmasından dolayı yaralama ve darp olaylarını yapanların yüzlerinin tam teşhis edilmesinin mümkün olmadığı" belirtildi.

BOZUK VE BOŞ DİSKLER

Ali İsmail Korkmaz ise 01.28 ve 01.31'de iki kez yanında kapüşonlu arkadaşı ile görüntüye girdi. Ancak Korkmaz'ın dövüldüğüne ilişkin görüntüler hiçbir kamera görüntüsünde yer almadı. Bu durumu kuşkulu hale getiren bilgiler yine bilirkişi raporunda yer aldı. Bilirkişi raporunda, Korkmaz'ın dövüldüğü belirtilen yere yakın olan Beşik Otel kameralarının 00.00'da başladığı, 00.16'da bittiği, sonraki kaydın ise 00.17'de başladığı ve arada 18-20 dakikalık bir görüntünün bulunmadığının görüldüğü belirtildi. Bu görüntülerin "diskteki dosyaların zarar görmüş olması nedeniyle" açılamadığı belirtilerek "disk üzerindeki elektronik kart şaseye bağlayan vidaların yuvalarında aşınma görülmektedir. Bu da elektronik kartın herhangi bir sebeple (tamir ya da başka bir sebep olabilir) sökülmüş olma ihtimalini göstermektedir" denildi.
Yine olay yerine yakın başka bir hırdavat firmasına ait görüntülerin kaydedildiği sabit diskin de boş olduğunu görean bilirkişi, veri kurtarma işleminden de sonuç alamadığını belirtti. Korkmaz'ın dövüldüğü yerin çok yakınında yer alan bir ekmek fırınına ait görüntülerin kaydedildiği disk de aynı biçimde boş çıktı ve veri kurtarma işleminden de sonuç alınamadı. Korkmaz'ın dövüldüğünü gören gizli tanık da ifadesinde Korkmaz'ın fırının önünde dövüldüğünü ve kendisinin de fırının köşesinde beklediğini söylemişti.

"İYİ STRES ATTIK" DEMİŞLER

Korkmaz'ın dövüldüğünü gören, ancak kimliğinin açıklanmasından korktuğu için gizli tanık olarak ifade veren kişi de Korkmaz'ın dövülmesini anlatırken gaz maskesi takan bir polisle yanındaki bir polisin Ali İsmail'i yakaladığını ve yanlarına gelen ellerinde cop ve sopa bulunan 6 kişinin dövmeye başladığını, kendisinin olay yerindeki fırının köşesinde olayların yatışmasını beklemeye başladığını anlattı. Ali İsmail'in kaldırımın kenarına çöktüğünü ve yüzüne alan darbeyle kendinden geçtiğini anlatan gizli tanık 6 kişi içinde olan ve elinde sopa veya cop bulunmayan bir kişinin yanındakilere "İyi stres attık" dediğini anlattı. Ali İsmail'in kendine gelip doğrulması üzerine elinde cop ve sopa bulunan gruqtan birinin küfür ederek "Sen hala burada mısın" dediklerini anlatan gizli tanık Ali İsmail'in karşılık vermesi üzerine yeniden saldırdıklarını ve kafasına ve beline 4-5 tekme vurduklarını anlattı. Ali İsmail'in kaçmaya çalıştığı ancak yine gruptan birinin "Çevirin bunu" diye bağırması üzerine yeniden 4-5 kez sopalarla vurduklarını söyleyen tanık Ali ismail'in bu 3. saldırının ardından Asarcıklı Caddesine çıkarak kaçtığını söyledi.

BEYİN KAFA TASI PARÇASI "TIBBİ ATIK" DİYE ATILMIŞ

Korkmaz'ın kimliğini teşhis eden ve cesedi teslim alan amcasının oğlu Dönmez Korkmaz, otopsi sırasında kafatasında çatlak olduğuna ilişkin bir bulgu çıkmamasına şaşırarak şu ifadeleri kayda geçirdi: "İlk müdahaleyi yapan asistan Sezer Bey bize başhekimin odasında açıklama yaptığı sırada, Ali İsmail'in kafasında 2 çatlak olduğunu söyledi. Ben 'Doktor bey biz mi yanlış duyduk? 2-3 gündür buradayız bizim bundan haberimiz yok' dediğimde 'Evet, maalesef doğru' dedi." Korkmaz, bu sözlerin edildiği sırada orada CHP Kocaeli milletvelinin de olduğunu söyledi.

Otopsi sırasında da Korkmaz ailesinin avukatı Önder Öztürk, Ali İsmail Korkmaz'ın ameliyat sırasında alınan beyin kafatası parçasında kırık ya da çatlak olup olmadığının tespiti için inceleme yapılmasını istedi. Bu talep üzerine bir hizmetli tarafından ameliyatta bulunan Dr. Oğuzhan Dinç'e bu parçanın nerede olduğu soruldu. Ancak Dr. Dinç, "Ameliyat sırasında alınan parçanın tıbbi olarak kullanılmaması nedeniyle tıbbi atık olarak attığını" söyledi.

Korkmaz ailesinin avukatları atılan parçada çatlak izinin olduğu kuşkusunu taşıdıklarını, bu tür parçaların adli olaylarla ilgili ameliyatlarda atılmasının pek rastlanan bir durum olmadığını belirtti. Savcılık ise Korkmaz'ın kafasında çatlak olduğunu söylediği iddia edilen Sezer isimli assitanın ifadesinin alınmasına karar verdi.

VEKİL DE DOĞRULADI

Dönmez Korkmaz'ın ifadesinde ismi verilmeden geçen CHP Kocaeli milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da VATAN'ın sorusu üzerine kendisinin de hekim olduğunu belirterek doktorun Ali İsmail Korkmaz'ın kafasında iki çatlak olduğunu söylediğini doğruladı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder