18 Temmuz 2013 Perşembe

Ali İsmail Korkmaz cinayetinde yeni tanıklar


Kemal GÖKTAŞ
Gezi eylemleri sırasında sopalarla dövüldükten sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'la ilgili soruşturmada yeni tanıkların ortaya çıkması üzerine savcılık, bu hafta başında gözaltına alınan, ancak mahkeme kararıyla serbest bırakılan otobüs şoförü Serdar K.'nın tutuklanması talebiyle yeniden mahkemeye başvurdu.
Sosyal medyada elinde meşe odunuyla görüntüleri yayınlanan ve önceki gün polis tarafından adliyeye sevk edilen Serdar K., savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş ancak Sulh Ceza Mahkemesi yurt dışına çıkış yasağı getirip, Pazartesi ve Cuma günleri imza verme şartıyla serbest bırakmıştı. Savcılık, bu karara Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.



TANIKLAR: POLİS SOKAĞA PUSU KURDU

Soruşturmada civardaki binalardan olayı gören 2 kişi tanıklık yaptı. Tanıklar, Yunus Emre Caddesindeki ilk müdahaleden sonra ellerinde telsiz ve cop bulunan, gaz maskesi takan 7-8 sivil polisin Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü Sanayi Sokak'a girdiklerini anlattılar. Tanıklar, sivil polis olduğunu düşündükleri bu kişilerin ilk önce dükkanların önünde duran kişilere yöneldiği, ancak bu kişilerin esnaf olduklarını söylemeleri üzerine müdahale etmediklerini anlatan tanıklar polisin cadde üzerindeki gaz bombalı müdahalesinden sonra Beşik Otel'in önündeki arabaların arkasına saklanarak polisten kaçarak sokağa giren göstericileri dövdüklerini anlattı.

"SERDAR K. TEK BAŞINA YAKALAYIP VURDU"

Kurulan bu pusuya iki eylemcinin düştüğünü ifade eden tanıklar, bunlardan birini Ali İsmail Korkmaz'a benzettiklerini ama olayı yukarıdan izledikleri için yüzünü görmediklerinden dolayı emin olmadıklarını söyledi. Ali İsmail Korkmaz olduğunu düşündükleri kişiyi 4-5 sivil polisin dövdüğünü ve Korkmaz'ın yere düştüğünü gördüklerini anlatan tanıklar, dayağın Korkmaz kendine gelip ayağa kalktıktan sonra da devam ettiğini söyledi. Tanıklardan biri, Ali İsmail  Korkmaz sandıkları kişinin sokaktan çıktıktan sonra Serdar K.'nın tek başına yakalayarak sopayla vurduğunu söyledi.

DÖVÜLME ŞEKLİ ÖRTÜŞÜYOR

Tanıkların ifadeleri, daha önce Korkmaz'ın dövüldüğünü gören ve gizli tanık olmak isteyen tanığın anlatımları ile örtüştü. Gizli tanıklığı kabul edilmediği için kimliğini vererek ifade veren ve teşhislere katılan bu tanık, Serdar K.'nın Ali İsmail Korkmaz'ı dövdüğünü görmediğini söylemişti. Başka bir tanık daha Serdar K. için "başkalarını dövüyordu ama Ali İsmail Korkmaz'ı dövdüğünü görmedim" diye ifade vermişti. Bu ifadeler üzerine Serdar K. mahkemece serbest bırakılmıştı. Ancak son ortaya çıkan tanıklardan birinin Serdar K.'nın, Ali İsmail Korkmaz'ı, Sanayi Sokak'tan çıktıktan sonra tek başına yakalarak vurduğuna ilişkin ifadesi dikkat çekici bulundu. Bu ifadenin Savcılığın Serdar K.'nın serbest kalmasına yapılan itirazına da ekleneceği öğrenildi.

POLİSLERİ TEŞHİS EDECEKLER

Soruşturma kapsamında savcılığın olay gecesi görev yapan polislerin ifadelerine başvuracağı; güvenlik kameralarının göstericilere copla müdahalede bulunurken kaydettiği sivil giysili polislere de, önümüzdeki günlerde tanık teşhisi yaptırılacağı öğrenildi.

MÜFETTİŞ İNCELEMESİ

Bu arada Ali İsmail Korkmaz olayı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişler Eskişehir'e gelerek inceleme başlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder