25 Eylül 2013 Çarşamba

HAKİM SAVCILARA PTT KARGOYLA GLOCK SERVİSİ




Kemal GÖKTAŞ
Adalet Bakanlığı'nın, Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından hâkim ve savcıların uygun fiyata silah almasını sağlamak amacıyla başlattığı kampanyada Glock marka tabancaların dağıtımı başladı. Hayalet silah olarak bilinen Glock marka tabancaların hakim ve savcılara PTT Kargo tarafından teslim edilmesi için Bakanlık ile PTT arasında anlaşma imzalandı. Bakanlık, tabancaların dağıtımı sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için Başsavcılıkları uyardı.

2 BİN 190 GLOCK

Bakanlığın yüzde 50 indirimle tabanca alımı ile ilgili kampanyası yoğun ilgi görmüş ve 9 bin 771 hakim ve savcı başvuruda bulundu. Kampanyada indirimli fiyatı 872 dolar olan Glock marka tabancayı 2 bin 190 hakim ve savcı tercih etti. En çok tercih edilen silah 3 bin 249 hakim ve savcının talep ettiği 1.500 dolar tutarındaki Sig Sauer P 229 modeli oldu. Sig Sauer P 226 modelini ise 1.087 hakim ve savcı tercih etti.

BROWNING, SİG SAUER VE BARETTAYA İHRACAT İZNİ ÇIKMADI

Yaklaşık bir yıl önce alınan taleplerle ilgili ilk gelişme İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Ayhan Cürebal tarafından başsavcılıklara gönderilen bir yazı ile duyuruldu. Yazıda tercih edilen ithal silahlardan Glock marka silah hakkında, Avusturya makamlarından ihracat izni alındığı ve silahların ithalatçı firma tarafından Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna teslim edildiği belirtildi. Hakim ve savcılar tarafından tercih edilen Sıg Sauer, Walther, Browning, Beratta ve Ceska marka silahların ihracat izin süreçleri halen devam ettiği ve bu silahlar hakkında henüz ihracat izinleri alınamadığı belirtilen yazıda Glock marka tabancaların teslimi ile ilgili olarak Bakanlık ile PTT Genel Müdürlüğü arasında “Silah Taşıma ve Teslim Sözleşmesi” imzalandığı duyuruldu.

DAĞITIMDA GÜVENLİK

Bu sözleşmeye göre silah kargo bedelinin Türkiye’nin her yerine sabit 16 TL olduğu ve bedelin silahı alah hakim ve savcı tarafından ödeneceği kaydedildi. Silahların, havaalanından veya karayolu ile yapılacak sevklerde il ve ilçe sınırlarından adliyeye sevkleri arasındaki mesafe ile adliyedeki her türlü güvenlik tedbirlerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sağlanacağı anlatılan yazıda "Uçağın havaalanına iniş tarihi ve saati ile karayolu ile yapılacak sevklerde araçların il ve ilçe sınırına giriş tarih ve saatleri Başkanlığımız tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına ayrıca bildirilecektir" denildi.

Silahların Başsavcılıklar tarafından tespit edilen kurumsal mutemetlere PTT görevlilerince imza karşılığı teslim edileceği ve mutemetlerce de ilgililerine en kısa sürede imza karşılığı elden teslim edileceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder