13 Mart 2015 Cuma

Avukata garip Gezi soruşturması: "Bağıra bağıra sesim kısıldı" sloganı da soruldu


 KEMAL GÖKTAŞ

Mersin'de avukat Onur Kale, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne çağrılarak Gezi Parkı ve sonrasında düzenlenen bazı eylemlere katıldığı gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında sorgulandı. Polis, avukata Kale'yi Gezi eylemlerinden sonra Mersin'de oluşturan "Diren Mersin İnsiyatifi" isimli platforma katılarak "terör örgütlerinin ideoloji ve talimatları" ile hareket etmekle suçladı. Herhangi bir terör örgütünün ismi verilmeyen suçlamalar Gezi eylemlerinden sonra oluşturulan park forumları ile çeşitli platformların "terör" kapsamında ele alındığını gösterdi. Polisin eylemlere ilişkin yönelttiği sorular arasında bir eylemde "Bağıra bağıra sesim kısıldı" şeklinde slogan atılması da yer aldı.

Terör örgütlerinin ideolojileri

Avukat olduğu için polise ifade vermeyi reddeden ve savcılıkta ifade verebileceğini belirten Kale'ye yöneltilen suç tutanaklara "Terör örgütlerinin ideolojileri ve talimatları doğrultusunda hareket eden, Taksim Gezi Parkı eylemleri ve ülke genelinde bu kapsamda meydana gelen olayları bahane ederek kamu düzenini hedef alan kaos ortamı meydana getirmeye çalışan yapılanmalar içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunmak" olarak yazıldı.

Avukat Kale'ye Gezi eylemlerinden sonra oluşan "Park forumlarına" ve Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadının yıldönümü anmasına katılması da suç kabul edilerek sorular yöneltildi. Telefonu dinlenilen Kale'ye Gezi eylemine katılan bir kişi ile yaptığı konuşma da soruldu. 8 ve 10 Temmuz 2013'de Gezi eylemleri kapsamında Mersin'de düzenlenen yürüyüş, 26 Kasım 2013'de Gezi eylemleri nedeniyle tutuklanan kişilere destek amacıyla yapılan eylem de "terör örgütlerinin ideoloji ve talimatları" iddiasıyla suçlama konusu yapıldı.

"Bağıra bağıra sesim kısıldı" sloganı

Polis, avukat Kale'ye ayrıca 16 Temmuz 2013'de Gezi eylemlerine destek amacıyla 45 kişinin yaptığı eyleme katıldığı suçlamasını yöneltirken diğer sloganlarla birlikte "Bağıra bağıra sesim kısıldı" şeklinde slogan attığının kamera görüntülerinden tespit edildiğini de belirterek soru yöneltti. Avukat Kale hiçbir soruya yanıt vermedi ve "Avukat olduğum için Cumhuriyet Savcılığında ifade vermek istiyorum. Susma hakkımı kullanmak istiyorum" dedi.

Avukat Kale, daha önce Gezi eylemleri nedeniyle açılan bir davadan beraat ettiğini belirterek "Belki de bunun intikamını almak istiyorlar" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder