16 Aralık 2014 Salı

Yeni Yargıtay üyelerine "baraka" sürprizi

Yargıtay'da, yeni seçilen 144 üye için düzenlenen törende "baraka" gerilimi yaşandı. Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın gelişmelerin ani olduğunu, bu yüzden yeni üyelere "baraka" denilebilecek geçici birer oda tahsis edebildiklerini söyleyince yeni üyelerden Abbas Özden "Biz hallederiz" dedi. Alkan ise bunun üzerine "Bazen kişilerin yürütmede öyle tanıdıkları vardır, öyle iyi ilişkileri vardır ki onun söyleyeceği bir iki söz Yargıtay yönetiminin sözünden daha etkili olabilir" dedi.



"Size baraka tahsis edebildik"

Yargıtay Konferans Salonu'nda düzenlenen törende "Yargıtay'a hoşgeldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Yargıtay Başkanı Alkan, sözü Yargıtay'ın bina sorununa getirerek şunları söyledi:
"Üye seçildikten sonra yüksek mahkemenin saygınlığına yakışır fiziki ortamlarda karşılamak ve çalışma koşullarının da buna uygun olmasını isterdik ancak ani gelişen olaylar ve bizim dışımızda gerçekleşen olaylarla bunu sağlayamadık. Bu konuda sizlere bir özür borcumuzun olduğunun farkındayım. Eldeki imkanlarla mümkün olanı yerine getirme çabası içindeyiz. Hepinize ancak geçici olarak birer oda tahsis edebildik. Adresinizin belli olması için odacıklar, baraka da diyebiliriz, kusura bakmayın, ancak bu aşamada bunu gerçekleştirebildik. Ama ileride inşallah sizlere yüksek mahkemenin saygınlığına yakışır odalar tefriş ederek, emrinize hazır tutmaya çalışacağız."

"Biz hallederiz"

Bu açıklamalara tepki gösteren yeni Yargıtay üyesi Abbas Özden ise "Yeni odalar baraka gibi dediniz. Bu odalarda ne kadar kalacağımıza ilişkin süre verebilir misiniz?" diye sordu. Genel Sekreter Erkan Öztürk'ün, "Üzerinde çalışıyoruz, süre veremiyoruz" demesi üzerine Özden, "O zaman biz hallederiz" dedi.

"Ne demek istediğimi ifade edebildim mi?"

Yargıtay Başkanı Alkan ise bunun üzerine "Ekim ayı sonunda 128 kişi gelecek dendi. Bunu hiç kimsenin bir anda çözmesi mümkün değil. Artık bu sorun sadece Yargıtay yönetiminin sorunu değil. Artık sizler de birer Yargıtay mensubusunuz. Burada sizlerin yapacağı katkıları da biz bekliyoruz ve ümit ediyoruz. Yargıtay yönetiminin talepte bulunması yetmeyebilir. Bazen kişilerin yönetimde, yürütme nezdinde öyle tanıdıkları vardır, öyle iyi ilişkileri vardır ki onun söyleyeceği bir iki söz Yargıtay yönetiminin sözünden daha etkili olabilir. Bilmem ne demek istediğimi ifade edebildim mi?" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder