7 Şubat 2014 Cuma

Ailesinin oturduğu mahalle "sakıncalı" diye felçli mahkumu tahliye etmediler!

 
 
Kemal GÖKTAŞ
ANKARA - Bakırköy Başsavcılığı, Adli Tıp'ın verdiği "infazının ertelenmesi" kararına rağmen, felç ve beyin kanaması geçiren hükümlü Salih Tuğrul’un tahliye talebini Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün verdiği tartışılacak rapora dayanarak reddetti. Başsavcılığın ret kararını dayandırdığı Emniyet raporunda “mahkumun toplum güvenliği için risk oluşturacak profili olduğu, ailesinin sık sık terör örgütü adına eylem yapılan bir mahallede oturduğu, aile üyelerinin emniyet tarafından bilinen şahıslardan olduğu, PKK/KCK terör örgütüne müzahir (yakın) aile yapısının" bulunduğu ifadeleri yer aldı.
PKK adına faaliyette bulunduğu gerekçesiyle 18 yıldır cezaevinde bulunan ve müebbet hükümlüsü Salih Tuğrul, Metris Cezaevi'nde 2007’de iki kez kalp krizi geçirdi. Kısmi felç geçiren Tuğrul, 2013'te cezaevinde düşerek beyin kanaması geçirdi. Kendi başına hayatını sürdüremez hale gelen ve tuvalete bile yardımla gidebilen Tuğrul sevk edildiği Adli Tıp Kurumu da infazının 6 ay ertelenmesi gerektiği yönünde rapor  verdi.
Adli Tıp Kurumu'nun raporu geçen yıl Kasım ayında Bakırköy Başsavcılığı'na gönderildi.
Savcılık ise Emniyet’ten hükümlünün "toplum güvenliği" açısından sakınca oluşturup oluşturmadığı konusunda rapor istedi. Tuğrul’un ailesinin yaşadığı Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün savcılığa gönderdiği 19 Aralık 2013 tarihli araştırma tutanağında şu tespitler yer aldı:
MAHALLESİ VE AİLESİ TEHLİKELİ!
"Salih Tuğrul isimli şahsın, mahkum olduğu suçun vahim niteliği nedeniyle toplum güvenliği açısından risk oluşturacatk bir profil sergilediği, ailesinin Mersin ili Toroslar ilçesinde, PKK/KCK terör örgütüne müzahir olan kitlenin yoğun olarak bulunduğu, terör örgütü adına sık sık eylemlerin gerçekleştirildiği bir mahallade ikamet ettikleri, kendilerinin de PKK/KCK terör örgütüne müzahir aile yapısına sahip oldukları, kendilerinin işledikleri suçlar vasıtasıyla emniyet görevlileri tarafından bilinen şahıslardan oldukları, uygun ortak oluşması halinde terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunabilecekleri, şahısların UYAP sorgulamasında bölücü terör örgütü PKK/KCK adına işlenmiş suçlardan kayıtlarının var olduğu..."
Bakırköy Savcısı Cevdet Doğan, bu rapora dayanarak infaz erteleme talebini reddetti. Kararın avukatlara değil, hafıza kaybı yaşayan Tuğrul'a tebliğ edilmesi avukatların tepkisine neden oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder