17 Eylül 2014 Çarşamba

Uğur Kurt'u vuran polis balistik rapordan önce: "Havaya ateş ettim", rapordan sonra :"Meşru müdafada bulundum"

KEMAL GÖKTAŞ

İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde bir cenaze için beklerken öldürülen Uğur Kurt'la ilgili soruşturmada aradan geçen 3 aya rağmen henüz dava açılmazken soruşturma dosyasında Kurt'un vurulmasına ilişkin çarpıcı bir ayrıntı çıkıyor. Uğur Kurt'u vuran polis memuru S.K'nın aracın içinde elinde bulunan gaz fişeği silahı ile gaz atmak yerine tabanca ile ateş ettiğinin ortaya çıkmasından sonra Olay Yeri İnceleme Tutanağı'nda da aracın içinde gaz el bombaları olduğu ortaya çıktı.



Uğur Kurt'u öldüren atışı yaptığı balistik raporu ile ortaya çıkan S.K ifadesinde, boyalı gaz silahı olan FN silahını kullanmak için kurs aldığı ve gösterilerde FN cihazını kullandığını anlatmıştı. 22 Mayıs günü de İTO Ticaret Meslek Lisesi'nde Liseli Dev-Genç'in boykot ve protesto eylemi nedeniyle görevlendirildiğini ve göstericileri Akrep'le takibe aldıkları sırada Akrep aracının içinde FN silahı ile hazır olarak beklediğini söylemişti. S.K, Piyale Paşa Caddesine çıkacakları sırada aracın ön tarafında FN silahını kullanmak için açık bırakılan mazgaldan motolofun içeriye düştüğünü ve
yanmaya başladığını, yaşadığı panikle araçtan indikten sonra geri dönerek tabancasını alarak molotof atan bir kişiye ateş ettiğini söylemişti. S.K, Uğur Kurt'u öldürmeyi hedeflemediğini savunarak meşru müdafada bulunduğunu ileri sürmüştü.

3 gaz el bombası varmış

S.K'nın bu ifadeyi vermesinden önce, Uğur Kurt'un öldürülmesinden hemen sonra yapılan olay yeri incelemesi sonunda hazırlanan raporda, molotof isabet eden Akrep aracında yapılan aramaya ilişkin bilgiler de yer aldı. Olay Yeri İnceleme Raporu'nda, S.K'nın da içinde olduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait Akrep aracının içinde "Otonun sağ ön koltuk üzerinde 1 adet, ön iki koltuk arası boşlukta 3 adet gaz bombası olduğu" belirtildi.

"Uyarı amaçlı havaya ateş" çelişkisi

Olay yeri inceleme raporunda Akrep aracında bulunan polislerin kendilerini dışarı attıktan sonra "uyarı amaçlı havaya ateş ettikleri"ni söyledikleri de yer aldı. Raporda, uğur kurt'un ifadesinde yer alan "molotof atan şahsa yönelik ateş" konusunda herhangi bir bilginin yer almaması da S.K'nın hedef gözeterek ateş ettiğini ilk etapta saklamaya çalıştığı değerlendirmesine yol açtı.

Araçtaki 14 kovan

Tutanakta ayrıca araçta kısa ve uzun namlulu silahlara ait 14 kovan bulunduğu da kayda geçti. Araçtaki polis memurları araçta bulunan bu kovanların "Atış taliminden" kaldığını söyledikleri öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder