5 Eylül 2014 Cuma

Davutoğlu'nun yargı dileği:"Kendimi teslim edeceğim bir yargı istiyorum"


KEMAL GÖKTAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kabul ettiği Yargıda Birlik Platformu üyesi hâkim ve savcılarla yargının sorunlarını konuşurken önümüzdeki dönem yargıyı şekillendirecek olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri ile ilgili olarak, "Kendimi teslim edeceğim bir yargı istiyorum" ifadesini kullandığı öğrenildi. Hukukun herkesin güvencesi olması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, platform üyelerinin dile getirdiği taleplerle ilgili de olumlu mesajlar verdi.


Davutoğlu, önceki gün HSYK seçimleri öncesi bir araya gelen muhafazakar, solcu ve ülkücü kökenli hakim ve savcıların oluşturduğu Yargıda Birlik Platformu üyelerini kabul etti. Ankara Başsavcı vekili Harun Kodalak, Ankara Savcısı Abbas Özden, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı’nın da aralarında bulunduğu Yargıda Birlik Platformu üyeleri yaklaşık 1 saat süren
görüşmede Davutoğlu’na yargının sorunlarını iletti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı görüşmede Başbakan Davutoğlu, yargı ve adalet konularında hakim ve savcılarla sohbet etti. Edinilen bilgiye göre, Adalet tanrıçası Themis'in gözü kapalı olarak adalet terazisini tuttuğu simge heykelle ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, adaletin varoluşsal bir mesele olduğunu olduğunu söyledi.

"Adalet beyin, kalp ve teraziyi tutan elde gerçekleşir"

Themis heykelinde simgelenen adaletin gerçekleşmesi için öncelikle bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Davutoğlu, bunun beyinde gerçekleştiğini, ancak bilginin de adalet için yetmeyeceğini, "kalp"te kendisini gösteren vicdanın da önemli olduğunu söyledi. Beyin ve kalpten gelen adalet duygusunun teraziyi tutan ellere aktarılacağını anlatan Davutoğlu, bunlar olmadan adaletin sağlanamayacağını söyledi. Türkiye'de hemen herkesin ve her kesimin hukuk mağduru olduğu süreçler olduğunu belirterek "Ben kendimi teslim edeceğim bir yargı istiyorum. Hukuk herkesin güvencesi olmalı" diye konuştu.

Platform muhalefetle de görüşecek

Bu arada HSYK seçimlerinde hükümetin destek verdiği Yargıda Birlik Platformu "muhalefet" açılımı yaptı. Platformun önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile görüşmek için randevu istediği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder