23 Ekim 2013 Çarşamba

Sırrı Süreyya Önder'in "adayları" kapıyı kapatmadı



ALPER TAŞ: İSTANBUL ADAYINHI TAKSİM DAYANIŞMASI BELİRLESİN
BEKAROĞLU: AKP VE CHP'YE KARŞI ÜÇÜNCÜ YOL ARAYIŞINA KATKI VERİRİM

Kemal GÖKTAŞ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı tartışılan BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Benim adaylarım" dediği ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve eski FP milletvekili Mehmet Bekaroğlu'ndan bu teklife sıcak yanıtlar geldi. Taş, İstanbul adayının Gezi eylemlerinde öne çıkan Taksim Dayanışması tarafından belirlenmesi gerektiğini belirtirken Bekaroğlu "Siyasette AKP ve CHP dışında üçüncü bir yol arayışını anlamlı buluyorum, bu yöndeki  çalışmalara katkı sağlarım" dedi.
Önder, önceki gün İMC TV'de katıldığı bir programda aday olmadığını, adayların yerellerde halk tarafından belirleneceğini dile getirerek "Benim adayım ben değilim. Seçeceğimiz ortak adayımızla birlikte kapı kapı meydan meydan gezeceğim, bu kampanyayı ben yürüteceğim, bölgenin vekili olmam vesilesiyle. Benden daha iyi yapacak yüzlerce arkadaşımız var" dedi. "Sizin adayınız kim?" sorusuna "Alper Taş (ÖDP Eşbaşkanı)" diye yanıt verdi. Önder, ayrıca Mehmet Bekaroğlu'nun da diğer aday önerisi olduğunu söyledi.


"TAKSİM DAYANIŞMASI BELİRLESİN"

Alper Taş, Önder'in bu önerisine verdiği yanıtta "Programı ve adayı forumlar ile Taksim Dayanışması belirlesin" yanıtını verdi. Gezi eylemlerinde ve sonrasında kentlerde, parklarda yaygınlaşan forumlara ve muhalefetin en geniş platformu olan Taksim Dayanışması'na dikkat çeken ÖDP Eşbaşkanı, "Sevgili Sırrı Süreyya Önder'le yerel yönetimlerde ortak bir anlayışımız var. Bu anlayış 'Fatsa Fikri' anlayışıdır. İstanbul'u kurtaracak olan anlayış bu anlayıştır. Ve inanıyoruz ki İstanbul bu anlayışla mutlaka yönetilecektir. Hepimizin kabul ettiği üzere Gezi hepimizi aşmıştır. Siyasette yeni olan Gezi'dir. Taksim Dayanışması eksikliğine rağmen bizlerin bu süreçte ortaya çıkardığı ortak platformumuzdur. Şimdi yapılması gereken buradan yürümektir. Taksim Dayanışması İstanbul Dayanışmasına dönüşmeli İstanbul için ortak adayımızı bu platform belirlemelidir. Ama önce Fatsa anlayışı ve Gezi'nin ortaya koyduğu değerler ışığında bir Yerel Programla yola çıkmalıyız. Önce programımız sonra programımızın ortak adayı ve daha sonra ortak adayımızın ortak çatısı. Daha sonrası haramilerin saltanatını yıkmak" dedi.

"ÜÇÜNCÜ YOL ARAYIŞINA KATKI VERİRİM"

Mehmet Bekaroğlu ise VATAN'a yaptığı açıklamada Sırrı Süreyya Önder'in kendisinin 2009 yılınhda Saadet Partisi'nden büyükşehir belediye başkanı adayı iken seçim reklam filmini hazırladığını belirterek "Sırrı Bey dostumuz, arkadaşımızdır. Herhangi bir görüşme veya niyet açıklama söz konusu olmadı bugüne kadar. HDP'den aday olmak şimdiye kadar konuşmadığım bir konu. Ama 'Türkiye, İstanbul'da ve başka yerlerde CHP'nin ve AKP'nin adayına mecbur olmasın, üçüncü bir yol gerekiyor' deniyorsa, ben bu yöndeki çalışmalara katkı sağlarım. İstanbul adaylığı çok üzerinde düşündüğüm bir şey değil ama benim kanaatim AKP artık değişimci, demokrasiyi geliştirici yeteneklerini kaybetmiştir. Ama buna alternatif de oluşmuyor. Türkiye kimlikler üzerinden CHP mi AKP mi diye bir dayatma ile karşı karşıya. Bu Türkiye'ye zarar veriyor. Bu yüzden siyasette üçüncü yol arayışını anlamlı bulurum. Bu anlayıştaki herkesle konuşurum tabii" dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder