5 Ekim 2013 Cumartesi

Ali İsmail korkmaz davasında Başsavcılığın "yargılama gideri" kaygısı



Kemal GÖKTAŞ
Eskişehir Başsavcılığı, Gezi eylemleri sırasında Ali İsmail Korkmaz isimli üniversite öğrencisini döverek ölümüne neden oldukları iddiasıyla 4 polis ve 4 sivil kişinin yargılandığı davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile nakledilmesi yönünde mahkemeye görüş bildirdi.

Başsavcı Hakan Ali Erkan imzasıyla davanın nakli konusunda görüş soran Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir sayfalık yazıda, dava kapsamında 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı hatırlatılarak şöyle denildi:

EN AZ YARGILAMA GİDERİ...

"Mahkemelerin davayı en az yargılama gideri ile en süratli biçimde sonuçlandırmaları temel görevleridir. İdarenin mahkemelerin güven duygusu içinde görev yapmalaranı sağlamaları temel ödevleridir. Bu nedenle bir dosyanın görülmesi sırasında güvenlik güçlerinin temel görevlerini yapmalarına engel olacak büyük ve önemli olayların olmaması gerekir.

"CAN GÜVENLİĞİ"

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşma günlerinde tarafların yoğun katılımının beklendiği, tutuklu sayısının çokluğu (5 tutuklu var), tutuklu ve tutuksuz şüphelilerin adliyeye getirilip götürülmeleri sırasında can güvenliklerini ihlal edici davranışların olabileceği, taraflar arasında adliye içinde veya dışında kamu güvenliğinin tehlikeye düşürebilecek hadiseler yaşanabileceği, kamu güvenliğini bozacak üzücü olaylar meydana gelmesi ihtimal dahilindedir.

Gezi Parkı olayları sırasında ilimizde yoğurn olaylar meydana gelmiştir. Dava konusu olay bu eylemler sırasında olmuştur. Şüphelilerin yakalanmasına rağmen olayların devam ettiği, adliye çevresinde ve eskişenir'de değişik yerlerde yürülüş, etkinlik ve eylemlerin devam ettiği anlaşılmıştır. Bu yüzden davanın naklinin gerekli olduğu kanaatine varılmıştır."

Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna da mahkemeye gönderdiği yazıda davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile nakledilmesini istemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder