29 Eylül 2014 Pazartesi

YSK, HYSK adaylarının özgeçmişini beğenmedi, kendisi yazdı


KEMAL GÖKTAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HSYK'ya üye seçiminde aday olan bazı hakim ve savcıların YSK'nın internet sitesinde yayınlanacak olan özgeçmişlerini uygun bulmayarak düzeltmelerini istedi. Adayların YSK'nın istediği düzeltmeleri yapmaya yanaşmaması üzerine YSK, sadece temel bilgilerin yer alacağı özgeçmişleri kendisi yazmaya karar verdi.


HSYK seçim takvimine göre dünden itibaren "propaganda yasağı" başladı. Propaganda yasağının başlamasıyla HSYK adaylarının özgeçmişlerinin de YSK'nın internet sitesinde yayınlanması gerekiyordu. Ancak YSK, dün bazı HSYK adaylarını arayararak kanuna göre YSK'nın internet sitesinde yayınlanmak üzere gönderdikleri olan özgeçmişlerini yeniden düzenlemelerini, seçim vaatlerini, sendika ve dernek yönetici veya üyeliklerine ilişkin bilgileri çıkarmalarını istedi.

"Panellere katıldım" ifadesine de sansür

Hatta YSK, Yargıçlar Sendikası-YARSAV listesinden aday olan Ankara İş Mahkemesi hakimi Leyla Köksal'ın özgeçmişinde yer verdiği "barolar ve diğer sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği panel ve toplantılarda konuşmalar yaptığına" ilişkin ifadeyi dahi çıkarmasını istedi. YSK, aynı listeden aday olan Ankara Aile Mahkemesi hakimi Mustafa Karadağ'dan da seçim vaatlerini çıkarmasını istedi. Karadağ ise "Meslektaşlar doğum yerime mi bakarak oy kullanacak" diyerek mı özgeçmişini değiştirmeyeceğini bildirdi.

YSK özgeçmişleri kendisi yazıyor

Diğer adayların da özgeçmişlerinde yaptıkları düzenlemeler YSK'nın istediği tarzda olmayınca YSK heyeti toplanarak ilginç bir karar aldı. YSK heyeti, adayların gönderdikleri özgeçmişlerden propagandaya yönelik ifadelerin ayıklanması yoluyla kendisi "standart özgeçmiş" metinleri kaleme alarak sitesinde yayınlamaya karar verdi. Böylece HSYK adaylarının özgeçmişleri YSK sansüründens geçerek sitedeki yerini alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder