23 Ağustos 2013 Cuma

Ali İsmail'den önce de lince kalkmışlar: Linç sokağı



22.08.2013 - 19:42

Eskişehir'de Gezi eylemleri sırasında polis ve sivil kişilerin döverek ölümüne neden oldukları Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı

Kemal Göktaş
VATAN, Korkmaz'ın dövülme anına ilişkin görüntülerin yanı sıra Korkmaz'dan 10 dakika önce aynı sokakta kimliği belirlenemeyen bir göstericinin de yine polis ve sivil kişiler tarafından öldüresiye dövüldüğüne ilişkin görüntülere ulaştı. Her iki görüntü birlikte değerlendirildiğinde, polisin sokakta bulunan fırıncı ve akrabaları ile birlikte adeta pusu kurarak sokağa giren göstericileri öldüresiye dövdüğü anlaşılıyor. Korkmaz'ın dövülme anına ilişkin görüntüler ise hem fırıncı ve akrabalarının hem de sanık polisin savunmalarını büyük ölçüde yalanlıyor. 

'Ali İsmail’i böyle öldürmüşler!'video için tıklayın


İKİ SİVİL POLİS

İlk görüntüye göre, fırının bulunduğu sokakta 23.48'de fırınının önünde biri gaz maskeli 3 kişinin duruyor. Bir anda biri sopalı bu 3 kişi, koşmaya başlıyor ve park etmiş bir arabanın arkasında birine vuruyor. Bu sırada fırının içinden 5 kişi daha çıkıyor. Bu kişilerden gaz maskeli, elinde cop bulunan kişinin sivil polis olduğu anlaşılıyor. Başka bir kişinin elinde de sopa görülüyor. Bu kişilerin de arabanın arkasındaki kişiyi dövdükleri görülüyor. Daha sonra 4 kişi arabanın arkasında dövülen göstericiyi ensesinden tutarak fırının önünden geçiriyor. Elinde sopa bulunan ve daha önce gözaltına alınarak bırakılan S.K olduğu belirtilen kişi ise göstericinin kafasına ve sırtına vuruyor. Bu sırada fırının önünde 6 kişi duruyor. Gaz maskeli polis, gösterici götürülürken copla 'götürün' diye işaret yapıyor ve sonra gaz maskesini çıkararak fırına giriyor. Görüntülerdeki dayak mağdurunun kimliği ise henüz bilinmiyor. 
'Aynı sokakta ikinci dayak görüntüsü!'video için tıklayın


BAŞINA ÖLDÜRÜCÜ TEKMELER

Bu görüntüden 10 dakika sonra, 23.58'de, Ali İsmail Korkmaz'ın dövülmesi kameralara yansıyor. Sokağın başında duran 4 kişi koşarak gelen Ali İsmail Korkmaz'ı yakalamaya çalışıyor. Öndeki bir kişi tekme atarak Ali İsmail Korkmaz'ın dengesini bozuyor ve duvara çarpmasına neden oluyor. Ardından sonradan gelen bir kişi de dahil olunca 5 kişi Ali İsmail Korkmaz'ı öldüresiye dövüyor. Tekmelerin Korkmaz'ın başına ve karnına geldiği görülüyor. Korkmaz kaldırıma oturur vaziyette çökünce bu kişiler fırının önünde oldukça sakin biçimde beklemeye başlıyor. Bir süre sonra terörle mücadele polisi Mevlüt Soldoğan hızlı adımlarla gelerek kaldırımda oturur vaziyette duran Korkmaz'ın başına oldukça sert biçimde 3 kez tekme atıyor. Hatta ilk tekmeden Korkmaz'ın yere düşmesi üzerine arkasına geçerek ikinci ve üçüncü tekmeleri de kafasına attığı görülüyor. Bu tekmelerden sonra Korkmaz ayağa kalkıp koşarak sokağı terk ediyor. Korkmaz'ın kaçmasından sonra saldırganların sokaktan geçen bir arabayı durdurduğu ve geri çevirdiği görülüyor. Görüntünün sonuna doğru sokağa bir Çevik Kuvvet polisinin girdiği görülüyor.

KUVVETLİ VURMADIM DEMİŞTİ AMA...

Korkmaz'ın dövülmesine ilişkin görüntüler bazı sanıkların, "Polise yardım etmek için sadece çelme taktık" savunmasını geçersiz hale getiriyor. Görüntülere göre fırıncı ve akrabalarının tamamı Ali İsmail'i öldüresiye döverken, "Ayağıma gelen bir taştan ötürü şişmişti o yüzden kuvvetli vurmadım. Zaten karın boşluğuna vurdum" diyen Mevlüt Soldağan'ın da oldukça kuvvetli biçimde Korkmaz'ın başına tekme attığı görülüyor. Ayrıca fırına polislerin girip çıkması, sokağa giren her göstericinin öldüresiye dövülmesi dikkat çekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder