6 Kasım 2013 Çarşamba

Cömert cinayetini çözecek görüntüler 4 ay sonra dosyaya girmiş

Kemal GÖKTAŞ
Hatay'da Gezi eylemleri sırasında Abdullah Cömert'in yaşamını kaybetmesi olayı ile ilgili soruşturmada, tanıkların Cömert'in gaz bombası atıldığını gördüklerini söylemelerine rağmen şüpheli üç Akrep'te kameraların yaptığı çekimlerin olaydan tam 4 ay sonra dosyaya girdiği ortaya çıktı.

Abdullah Cömert, Gezi eylemleri sırasında 3 Haziran'da başına gelen bir cisimle hayatını kaybetti. Tanıklar, Cömert'in başına gaz bombası atıldığını söylese de gösteriler sırasında gaz bombası atmakla görevlendirilen polislerin ifadeleri önce tanık sıfatıyla alındı. Savcılık, Cömert'in gaz bombası ile vurulduğunu ortaya koyan Adli Tıp Kurumu raporundan sonra olay günü akreplerden gaz bombası atan 3 polisin "şüpheli" sıfatıyla ifadesini olaydan tam 4 ay sonra, 3 Ekim'de aldı.

GÖRÜNTÜLER 4 AY RÖTARLI

Soruşturmada Cömert'e isabet eden gaz bombasının hangi akrepten atıldığı üzerinde durulurken MOBESE görüntülerinde Cömert'in vurulduğu sokağa beyaz renkli bir akrepten gaz bombasının atıldığına ilişkin görüntüler çıkması dikkatleri beyaz akrebe çevirmişti. Ancak bir tanığın ifadesinde "emin olmamakla birlikte gaz bombasının koyu renkli bir akrepten atıldığını gördüğünü" söylemesi nedeniyle gaz bombasının iki lacivert akrepten birinden atılmış olması olasılığı üzerinde de duruluyor.

Cömert'i vuran gaz bombasının hangi akrepten atıldığını ortaya çıkarabilecek olan kritik delillerin ise dosyaya aylar boyu girmediği ortaya çıktı. Akreplerdeki "operatör" polislerin yönlendirdiği kameralardan çekilen görüntülerin 9 Ekim'de, yani olayın üzerinden 4 ay 6 gün geçtikten sonra dosyaya girdiği anlaşıldı. Savcılığın akreplerdeki kameralardan yapılan çekimleri içeren 7 adet DVD üzerinde yaptığı incelemede de henüz net bir sonuca ulaşamadığı öğrenildi.

FAİL-İ MEÇHUL KALABİLİR

Cömert'i vuran gaz bombasını atan akrebin net olarak tespit edilmemesi halinde hiç kimseye ceza verilememesi olasılığı bulunuyor. Eski Türk Ceza Kanunu'ndaki "faili belli olmayacak şekilde öldürme" suçunun yeni Türk Ceza Kanunu'na alınmadığına dikkat çeken hukukçular durumda gaz bombasını atan 3 polisten hiçbirine ceza verilemeyeceğini belirtiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder