21 Kasım 2013 Perşembe

CHP'li vekil onur kırıcı aramayı anlattı, AKP'li vekil...


Kemal GÖKTAŞ

CHP milletvekili Veli Ağbaba Adalet Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu'nda cezaevlerindeki kötü muamelelerden çarpıcı örnekler verdi.
Ağbaba, cezaevlerindeki kötü muamelelerden örnekler verdi. Ağbaba, halkın oylarıyla seçilen milletvekillerine tecrit uygulanırken Susurluk hükümlüsü Mehmet Ağar'a "VIP mahkum" muamelesi yapıldığını belirterek "F tiplerinde her şey yasak. Ekmeğini yazarak çıkaran mahkumlar var. Daktilo, erişimi olmayan bilgisayar güvenlik gerekçesiyle yasak. Keyfiyet hakim. Bazı F tiplerinde 5 kitap sınırı varken bazılarında yok. Kadın cezaevleri ile açık cezaevlerinde 'oyuk araması' denilen bir arama türü var. Kadın mahkumlar altı çırılçıplak bırakılıyor ve üç kez oturup kalkması ve bu sırada öksürmesi isteniyor. Ziyaretçi kadınlara ince aramaya tabi tutuluyor. Genç kızların pedleri, bebeklerin bezleri dahi aranıyor. Adana Cezaevi'nde 6 ay banyo yapamayan mahkumlar var. E tipi cezaevlerinde yer yokluğunda üst üste yatan, nöbetleşe uyuyan mahkumlar var" dedi.

ANLATMANIN GEREĞİ YOK

Ağbaba'nın bu sözlerine tepki gösteren AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin ise "Çoluk çocuğun, bayanların aranma şeklini, herkesin izlediği bir ortamda anlatmanın gereği yok. Varsa öyle bir şey gereği yapılır" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder