15 Ekim 2015 Perşembe

Başbakan o sözü canlı bombanın ailesine söylemiş: “İyi işte birbirlerine destek olurlar”



KEMAL GÖKTAŞ
Barış mitingine saldırı düzenleyenlerin Adıyaman’daki IŞİD yapılanmasının elemanlarının olduğunun ortaya çıkmasının ardından devlet yetkililerinin sorumluluğu tartışılırken çok çarpıcı bir ayrıntı gündeme geldi.  CHP’nin Adıyaman’daki IŞİD yapılanması ile ilgili hazırladığı raporda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun oğlu ve gelini IŞİD’e katılan aileye söylediği “İyi işte, birbirlerine destek olurlar” sözünü canlı bomba Ömer Deniz Dündar’ın ailesine söylediği anlaşıldı.


CHP adına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile Abdurrahman Tutdere’den oluşan heyet geçen Ağustos ayında Adıyaman’da yaptıkları incelemelerden sonra bir rapor hazırladılar. O raporda Diyarbakır’daki HDP mitingine 5 Haziran’da yapılan bombalı saldırının faili Orhan Gönder’in babasının anlatımlarına şöyle yer veriliyordu:
“Biz de oğlumuz gidince biz de bu işin başı kimdir diye çok araştırdık. 8 ay boyunca sınırlara gittik. Valiye, kaymakama fotoğraflarını verdik. 8 ay uğraştık, 10 kez savcılığa kayıp ilanı verdik. AKP İl Kongresi’nde Başbakanla görüştük. Başbakan, ‘Senin oğlun için MİT’e talimat verdim’ dedi. Giden çocuklardan birinin ailesi oğlunun eşiyle gittiğini söyleyince Başbakan, ‘İyi ki beraber gitmişler, birbirlerine destek olurlar’ dedi.”
Eşiyle gitmişler...
CHP’li Veli Ağbaba, raporda ismi verilmeyen Başbakan’ın bu sözleri sarf ettiği ailenin, Ankara’daki bombalı saldırının faillerinden Ömer Deniz Dündar’ın ailesi olduğunu söyledi.

"Yakında diğerleri de patlatacak"

Ağbaba diğer canlı bomba Alagöz'ün eşinin yabancı olduğunu ve Müslüman olduktan sonra “Ayşe” adını aldığını belirterek “Bunun annesi Siverekli, babası Adıyamanlı.  Anne – baba ayrı. Babası kamyon şoförlüğü yapıyor. Kardeşi de IŞİD’de. İslam Çay Ocağı’nın sahibi, IŞİD orada örgütleniyor. Suriye’ye gidip geliyor. Sonra kardeşi Suruç bombacısı Abdurrahman’ı da alıyor. Orada elebaşı olan iki kişi daha var, emniyet de biliyor. Korkum o ki, onlar da yakında bombayı patlatacak” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder