5 Ekim 2009 Pazartesi

TERÖRİST KİM, TERÖR NE?

- ADALET BAKANI ÖZÜR DİLEDİ, CEZAEVİ MÜDÜRÜ "TERÖRİST" DEDİ


Kemal GÖKTAŞ
Dönemin Adalet Bakanı olan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in karakolda ve cezaevinde gördüğü işkenceler sonucu hayatını kaybettiği için özür dilediği Engin Çeber ve ailesi, cezaevi müdürü tarafından terörist ilan edildi.
 Çeber'i işkenceyle öldürdükleri iddiasıyla yargılanan gardiyanların duruşmalara getirilip götürülürken korunması için Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderen Paşakapısı Cezaevi Müdür Vekili Dursun Ali Görüm, Çeber'in ve davanın müştekisi konumundaki ailesinin terör örgütü mensubu olduğunu iddia etti.
CEZAEVİ MÜDÜRÜNDEN SKANDAL YAZI


Çeber'in öldürülmesine ilişkin dava dosyasından çıkan 21 Temmuz 2009 tarihli yazıda, "Yürüyüş" dergisi satarken gözaltına alınarak tutuklanan ve cezaevinde işkence sonucu ölen Çeber'in terör örgütü mensubu olduğu iddia edildi. Hakkında terör örgütü mensubu olduğuna yönelik yargı kararı bulunmayan Çeber için, "Tutuklu iken ölen Çeber'in terör örgütü mensubu olması nedeniyle" ifadeleri kullanıldı.
Çeber'i terörist ilan eden Görüm, bununla yetinmeyerek acılı ailesine de aynı suçlamayı yöneltti. Görüm, yazısında, "Olayın müşteki taraftarlarının terör örgütü mensubu olduklarından, tutukluların duruşmaya götürülüp getirilirken ve duruşma esnasında istenmeyen müessif olayların önlenebilmesi bakımından gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması için yazımızın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmesi hususu arz olunur" ifadelerini kullandı.

GARDİYANLARA CEZAEVİ KIYAĞI

Bu arada, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan sanık gardiyanların neden yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerinde değil de Paşakapısı Cezaevi'nde tutulduğu da soru işaretlerine neden oldu. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Kanunu'na göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan mahkumlar F tipi cezaevlerinde tutuluyor. Çeber'in avukatlarının bu maddeyi gerekçe göstererek Adalet Bakanlığı'na başvurarak sanık gardiyanların F tipi cezaevine nakledilmeleri isteği reddedildi. Avukatlar, savcının tutuklama müzekkerelerini usulüne uygun düzenlemediği için Paşakapısı'nda tutulduğunu, savcı hakkında işlem yapılması gerektiğini belirtti. Ancak Bakanlık talebi redderken "fiziki koşulların yetersizliği"ni gerekçe gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder