23 Nisan 2010 Cuma

RSF: Dink Cinayeti'nden Gazeteciler Şener ve Göktaş mı Sorumlu!

RSF, yazdıkları kitaplarla Hrant Dink cinayetinde devletin sorumluluğuna dikkat çeken Nedim Şener ve Kemal Göktaş ile ilgili suçlamaların geri geçilmesini, bunun yerine Dink cinayetinin tüm sorumlularının açığa çıkarılmasını istedi.

Paris - BİA Haber Merkezi23 Nisan 2010, Cuma
Uluslar arası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Hrant Dink cinayetiyle ilgili kaleme aldıkları kitaplar nedeniyle ağır hapis istemiyle yargılanan gazeteciler Nedim Şener ve Kemal Göktaş ile ilgili suçlamaların geri çekilmesini talep etti.
Cinayet davasında adalet geciktikçe yargının gazetecileri yargılamak gibi "ikinci derece" sorumluların peşine düşmeyi yeğlediğini vurgulayan RSF, "Yargı, cinayetin tüm yönlerini aydınlatmadığı, olayın siyasi ve Emniyet içindeki sorumluları hesap vermediği sürece Nedim Şener ve Kemal Göktaş'a yönelik suçlamalar zamansız ve temelsiz kalacaktır" dedi.

RSF: Gazetecilere suçlama geri çekilmeli
RSF, "Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı kitabın yazarı Şener'in üç dava çerçevesinde toplam 32,5 yıl hapis, Göktaş'ın da "Hrant Dink Cinayeti: Medya, Yargı, Devlet" adlı kitabından beş yıl hapisle karşı karşıya bulunduğunu hatırlattı.
Paris merkezli örgüt, "Gazetecilerle ilgili suçlamalar geri geçilerek cinayet davasında üç yıldır süren cezasızlığa son verilmeli" şeklinde açıklama yaptı.
Şener'in İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 2, Asliye Ceza Mahkemesi ve Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemeleri'nde açılan üç davadan yargılandığını açıklayan RSF, Şener ve Göktaş'ın hapis tehdidi altında mesleklerinin gereğini yerine getirmeye çalıştığına işaret ederek, "Dileğimiz odur ki, gazeteciler açısından adaletin tecelli ettiği kararlara tanık oluruz" diye bildirdi.
Agos gazetesi kurucusu ve yayın yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul Şişli'deki bürosunun önünde öldürülmüştü. 20 kişinin yargılandığı cinayet davasının görülmesine 10 Mayıs'ta İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (EÖ)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder